Вчера, 22.05.2023 г., по искане на Окръжна прокуратура – Видин

...
Вчера, 22.05.2023 г., по искане на Окръжна прокуратура – Видин
Коментари Харесай

Задържаха тираджия за трафик на марихуана през Дунав мост 2 при Видин /снимки/

Вчера, 22.05.2023 година, по искане на Окръжна прокуратура – Видин съдът взе мярка за неотклонение по отношение на Я.К., притеглен към наказателна отговорност за осъществено от него закононарушение по член 242, алинея 2, предл. 2 от Наказателен кодекс.
По делото е открито, че към 10 ч. на 19.05.2023 година е била извършена взаимна интервенция на Агенция „ Митници “ и ГДБОП - Министерство на вътрешните работи в региона на Граничен контролно-пропусквателен пункт Видин - Дунав мост 2.
На ТИР Терминал-Видин в Северна промишлена зона на града е била осъществена щателна митническа инспекция на влизащ в страната от Румъния товарен автомобил с българска регистрация, ръководен от турски жител.
При претършуване сред палетите със стока - месо, са били открити и конфискувани зеблени чанти и черни сакове, съдържащи вакуумирани полиетиленови пакети със зеленикаво-кафява тревиста маса. Извършеният полеви наркотест е реагирал позитивно на канабис. Общото тегло на предмета на закононарушението е 123 кг.
Водачът на транспортното средство – турският жител Я.К., е бил притеглен в качеството на обвинен за осъщественото незаконно действие.
За преместване през границата на страната на високорискови наркотични субстанции законът планува наказване „ отнемане от независимост “ от 10 до петнадесет години и санкция от 100 хиляди до двеста хиляди лв..
Разследването продължава под надзора на прокуратурата.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР