Вчера - 15 май, той, както и другата обвиняема Ана

...
Вчера - 15 май, той, както и другата обвиняема Ана
Коментари Харесай

Съдът оправда бившия зам.-министър Александър Манолев за къщата за гости

Вчера - 15 май, той, както и другата обвинена Ана Димитрова - щерка на гледачката на децата на Манолев, са били оповестени за почтени по всички повдигнати обвинявания.

Окръжната прокуратура обаче е изготвила митинг против решението на окръжните магистрати, като от обвиняването напомнят, че обвинителният акт е бил импортиран в съда на 07.10.2019 година - 5 месеца след започване на досъдебното произвеждане по следствия случай.

На първа правосъдна инстанция делото продължи към 3 години и 6 месеца, въпреки стартът му да беше отлаган поради отказ на съдиите с един и същи претекст - колегиални връзки със сестрата на обвинявания - Рая Манолева, която е арбитър в Районен съд-Сандански.

Къщата за посетители на Александър Манолев се оказа в листата на Държавна фирма " Земеделие " с компаниите, които ще би трябвало да върнат 100% от европейската помощ по ПРСР, а усвоената сума е 391 хиляди лв.. 

Според тогава импортирания обвинителен акт срещу някогашния замeстник-министър на стопанската система, той е играл ролята на подстрекател и помощник в закононарушението. Дъщерята на детегледачката му - Ана Димитрова, пък беше упрекната за причинител. На нейно име е била записана компанията, към която са били отпуснати евросредствата - 380 хиляди лева от фонд " Земеделие ".

По данни на прокуратурата Манолев съзнателно склонил младата жена да извърши престъплението, само че ѝ оказал помощ, като ѝ давал съвети и уточнения по отношение на процедурата за кандидатстване, изискванията и реда за даване на безплатна финансова помощ, както и нужните за това документи. Той осигурил и счетоводна, и строителна компания, неподвижен парцел, върху който да се построи нефункциониращата по предопределение къща за посетители, както и земеделска земя за регистрацията на обвинената като аграрни производител.

Предстои произнасянето на Софийския апелативен съд по импортирания от прокуратурата митинг против оправдателната присъда на Окръжния съд в гр. Благоевград.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР