Вчера (11 април) руските въоръжени сили нанесоха комбиниран удар с

...
Вчера (11 април) руските въоръжени сили нанесоха комбиниран удар с
Коментари Харесай

Русия нанесе съкрушителен комбиниран удар по украинската енергийна система

Вчера (11 април) съветските въоръжени сили нанесоха смесен удар с дронове, балистични и крилати ракети против обекти на енергийната инфраструктура в шест региона на Украйна, написа " Рибар ", представен от " Фокус ".

Telegram каналът показва като " максимален триумф " за руснаците изваждането от строя на Топлоелектрическа централа Триполя. Първият удар по станцията от началото на войната се оказва съдбовен - зародил мощен пожар унищожава оборудването в машинната зала.

В Харков ударът бе по ТЕЦ-3, само че спиранията на тока бяха отчасти отстранени. Стабилността на енергийната система на града се обезпечава от към момента работещи отворени разпределителни уредби (ОРУ) на спряната Топлоелектрическа централа " Змиевская ", където се съединяват две линии за високо напрежение 330 кВ от центъра на страната.

В региона на Запорожие задачата на офанзивата беше подстанция Запорожие 750, през която се предава сила от Южноукраинската атомна електроцентрала. В оборудването е избухнал пожар, само че размерът на вредите е незнаен.

Попадения са регистрирани и в подземното вместилище за газ Билче-Волитско-Ухерское, което беше към този момент вторият удар по оборудването. Взривове е имало и в региона на Добротворската Топлоелектрическа централа в същата Лвовска област, където преди този момент не е имало удари.

Проблеми с електрозахранването започнаха да се следят в още два района - Ивано-Франковск и Винница. Първата е Бурщинската топлоелектрическа централа, а на границата с втората е Днестровската водноелектрическа централа.

Освен това хората в цялата страна бяха призовани да понижат потреблението на електрическа енергия по време на пиковите часове.

Преди това украинската енергийна система успяваше да " изглади " такива пикове от водноелектрически централи и топлоелектрически централи с вторични устройства за контролиране на честотата: Бурщинска, Добротворска и Триполска. Спирането на последната станция единствено по себе си не би довело до доста съществени последици даже при всички проблеми на енергийната система на Украйна.

Въз основа на тези косвени признаци може да се допусна, че в реалност броят на засегнатите обекти на украинската енергийна инфраструктура е даже по-голям.

Руснаците направиха една от най-сложните въздушни офанзиви на украинска територия, съобщи представителят на командването на Военновъздушни сили на украинските въоръжени сили Иля Евлаш в ефира на Телемаратона, предава УНИАН.

" Врагът всякога се пробва да промени тактиката си. Този път той употребява съвсем всички типове самолети, с които разполага, по-специално Ту-95МС, МиГ-31К, Су-34, Су-35, както и зенитни ракетни системи С-300 и " Шахеди ". Тоест това са доста средства, с които той по едно и също време се пробва да порази и да отвлече вниманието ", уточни той.

Евлаш отбелязва, че след вчерашната офанзива руснаците още веднъж прибягват до " сондиране “ с " шахеди “, до непрекъснат " тормозещ огън “, просто с цел да " кошмари “ хората в Украйна. " Разбира се, той се пробва да ни сътвори проблеми, тъй че да отделяме по-малко време за подготовка, за презареждане, за превъоръжаване “, добави той по отношение на днешните въздушни набези.

Евлаш отбелязва, че през вчерашния ден е била една от най-тежките въздушни офанзиви за целия интервал. " Вчера по време на масираната офанзива, една от най-сложните за целия този интервал, бяха свалени доста цели - това са 16 от 20 ракети Х-101 и Х-555, в това число 2 от 4 управляеми авиационни ракети Х-59, и съвсем всички БПЛА – 39 от 40. Много мощно работят и нашите мобилни огневи групи и средства за радиоелектронна битка ", акцентира той.

Според него руснаците са употребявали 6 хиперзвукови ракети " Кинжал ", с които са се пробвали да поразят оборудванията на украинската енергийна инфраструктура. " Това е една от най-мощните ракети на въоръжение в Руската федерация, би трябвало да разберете, че ефикасният обхват на потреблението на системата Patriot е 40 километра ", означи той. В същото време представителят добави, че би трябвало да има доста такива системи за ефикасна отбрана.

Евлаш отбелязва, че Руската федерация употребява офанзиви против сериозна инфраструктура, с цел да пречупи морала, да принуди Украйна да договаря при всевъзможни условия и да дестабилизира социално-политическата обстановка.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР