Вчера, 11.02.2022г. след огласената от БОЕЦ информация за връзката и

...
Вчера, 11.02.2022г. след огласената от БОЕЦ информация за връзката и
Коментари Харесай

Гешев поиска от БОЕЦ информация по Магнитски за корупционни престъпления на Пеевски

" Вчера, 11.02.2022г. след огласената от БОЕЦ информация за връзката и ролята на основният прокурор Иван Гешев за банкрута на КТБ, Специализираната прокуратура (разбирайте Гешев) изпрати публично искане до Георги Георгиев – Председател на Сдружение БОЕЦ да даде данните и информацията за фактическите учредения за глобите на Делян Пеевски по закона " Магнитски” наложени от финансовото министерство на Съединени американски щати на 02.06.2021г. ", пишат от гражданското придвижване БОЕЦ на страницата си в интернет.

" Поводът е импортираният от БОЕЦ сигнал до Министерство на вътрешните работи – Групово дело БОП на 10.01.2022г. против депутата Делян Пеевски за пране на пари и корупция. Преписката по нашия сигнал е обработена от ГДБОП и импортирана в прокуратурата поради депутатския имунитет на Пеевски, което лимитира следващи дейности на Министерство на вътрешните работи. При легален мотив и задоволително данни (каквито се съдържат в нашия сигнал) прокуратурата е длъжна да образува досъдебно произвеждане, като в тази ситуация основният прокурор е длъжен неотложно да внесе искане до Парламента за събаряне на депутатския имунитет на Пеевски ", пишат още от БОЕЦ.

" В сигнала на БОЕЦ са приложени данни за осъществени от Пеевски бизнес покупко-продажби за десетки милиони с неразбираем генезис на средствата. Приложили сме и формалното известие копирано от формалния уебсайт на американското посолство за наложените наказания по закона " Магнитски”, в което са разказани основанията и корупционните схеми проведени от Делян Пеевски и обвързваното с него лице Илко Желязков – искане и приемане на подкупи за политическо въздействие и обезпечаване на прокурорски чадър и отбрана от наказателно гонене. Пеевски и обвързваните с него лица са организирали корупционна скица за пласиране на български документи за престояване ", допълват от гражданското съдружие.

Ето какво се добавя в позицията на БОЕЦ по случай апела на прокуратурата:

Сега Специализираната прокуратура желае от БОЕЦ да предоставим елементи – дата, интервал и място на осъществяване на корупционните действия на Пеевски, в това число и размера на получените подкупи и имуществените облаги. Това е неуместно, тъй като установяването на тези условия е обвързване на прокуратурата. БОЕЦ не сме проверяващ орган, а гражданска организация.

Това деяние на прокуратурата демонстрира няколко неща.

Първо – Гешев и компания НЕ са получили данни за обстоятелствата и събраните от американските служби информация за корупционните схеми и незаконната активност на Пеевски. Това е по този начин тъй като американското държавно управление и служби нямат доверие на българската прокуратура и добре знаят, че Гешев е марионетка на Пеевски и е назначен от него за основен прокурор, с цел да прикрива, а не да разкрива закононарушенията осъществени от Пеевски и неговото обграждане и проведена незаконна група.

Второ – Гешев и прокуратурата желаят да проточат във времето " проверката” против Пеевски и невнасянето от Гешев искане на неговият имунитет.

Трето – Гешев и прокуратурата търсят метод за следващ път да изперат Пеевски и да прекратят инспекцията против него.

Четвърто – след изпирането на Пеевски, прокуратурата ще се опита, както постоянно и в типичния си бухалков жанр да накаже БОЕЦ, като повдигне обвинявания (поредни) на Георги Георгиев за набеждаване.

БОЕЦ припомняме, че по наш сигнал и реакция в Национална агенция за приходите са назначени нови проверки на Делян Пеевски за определяне произхода на средствата, укриване на приходи и данъчни и финансови закононарушения.

Ще предоставим и на Национална агенция за приходите и на прокуратурата спомагателна, съответна информация (част от нея към този момент предоставихме персонално на министър Асен Василев в качеството му и на ръководител на УС на НАП) за офшорни схеми и компании на Делян Пеевски и свързани с него лица и проведените от тях престъпни схеми за укриване на нелегално добити средства и активи на стойност над един милиард лв..

БОЕЦ ще заявим още през днешния ден среща с нейно превъзходителство госпожа Херо Мустафа, с цел да желаяме като най-старата и дейна гражданска антикорупционна организация в България информация за съответните обстоятелства за незаконните корупционни схеми на Пеевски дали съображение за налагане на глобите по закона " Магнитски”. Докато институциите си играят на " пинг – понг” политика, пиарски акции и безуспешен документооборот, БОЕЦ водим борбата против корупцията на гражданския фронт всекидневно плащайки ужасна цена за нашата интензивност и неотстъпчивост. На срещата в посолството на Съединени американски щати ще предоставим публично и сигналите и информацията на БОЕЦ против основния прокурор Иван Гешев – направените от нас разкрития за ЖосиГешевГейт и оповестените документи от съвмествното ни следствие с BIRD.BG за добитите от бащата на Гешев акции във компания Жоси ООД, ще представим данните разкрити от БОЕЦ, че Иван Гешев е унищожавал документи по делото КТБ и последното ни разобличаване за ролята и присъединяване на Гешев във банкрута на КТБ и проведеното " убийство” на Пеевски, което провокира началото на процесите довели до банкрута на банката. Очакваме да чуем и позицията на американското държавно управление за корупционите схеми и закононарушения по работа осъществени от основният прокурор Гешев, някогашният основен прокурор Цацаров и някогашния министър председател Бойко Борисов. След като са разкрили корупционните схеми на Пеевски, не е допустимо да не са открили и директното присъединяване в тези закононарушения на тясно обвързваните с него Борисов, Цацаров и Гешев. Борисов, като министър председател осигуряваше на Пеевски достъп до публичен запас за крадене и опция да кадрува и разполага с скъпа информация, а Цацаров и Гешев осигуряваха безотговорност и отбрана на Пеевски от наказателно гонене. Ако нейно превъзходителство, госпожа Мустафа откаже среща, или отговори, ще потърсим такива публично от амерканското държавно управление и Конгрес. БОЕЦ не одобряваме ролята на медиатор, или преводач сред американските управляващи и българската прокуратура.

Поздравяваме американските управляващи за глобите по закона " Магнитски ", само че не считаме за редно и да се трансформираме за следващ път в цели на мафията и подвластните и институции при позоваването ни на тези наказания и констациите за корупция и закононарушения осъществени от Пеевски.

На Гешев му остават броени дни и опитите на прокуратурата да продължава да работи, като пералня на мафията и бухалка против непримиримите са обречени. В понеделник БОЕЦ ще публикуваме и втората част от #ГешевКилърГейт. Очаквайте и продължението на #ЖосиГешевГейт.

Очакваме и незабавните дейности на институциите по подадените от нас сигнали.

Битката продължава!
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР