Вчера (10 октомври) футболът в Иран постигна най-голямата си победа!

...
Вчера (10 октомври) футболът в Иран постигна най-голямата си победа!
Коментари Харесай

Най-голямата футболна победа на Иран

Вчера (10 октомври) футболът в Иран реализира най-голямата си победа! Да, мъжкият тим на страната победи Камбоджа в мач от квалификациите за международното състезание през 2022 година с гръмкото 14:0, само че не това беше най-важното.

За първи път от 1979 година насам, когато избухна Иранската гражданска война, този триумф беше изгледан от ирански дами, които участваха на трибуните на стадиона в Техеран.

Снимка: Reuters

Дамите бяха същинска атракция. Те пяха, викаха, подкрепяха енергично отбора. Момичетата се бяха подготвили със флагове и екипи на своите любимци. Пред стадиона част от тях изрисуваха лицата си с националния байрак.

Според данни на " Ал Джазира " на мача против Камбоджа са участвали 4600 представителки на нежния пол. Първоначално в продажба бяха пуснати 3500 билета за иракчанките. След като те бяха разпродадени единствено за 1 час, уредниците пуснаха още 1100 от пропуските особено за дамите.

Снимка: Reuters

" Това е положителна стъпка напред. ФИФА и изключително иранските дами чакаха такова развиване от много време. Страстта и ентусиазмът, които видяхме през днешния ден, ни кара да сме оптимисти за бъдещето и да продължим по този път. Прогресът идва последователно, това е единствено първи стадий от развиването. Ние от ФИФА ще работим за едно бъдеще, в което дамите в Иран ще посещават футболни мачове без да се тормозят за своята сигурност ", съобщи президентът на Световната футболна централа Джани Инфантино.

Снимка: Reuters

Огромната стъпка в ислямската република идва под големия напън на ФИФА и организации по целия свят, откакто Сахар Ходаяри, известна като Синьото момиче, се самозапали пред съда в Техеан. Тя очакваше своята присъда за опит да се вмъкне на трибуните по време на футболна среща, преоблечена като мъж.
Време за същинска смяна Или по какъв начин гибелта на Синьото момиче стартира революция
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР