Вчера, 1 октомври 2024 г., в изпълнена с ентусиазъм атмосфера,

...
Вчера, 1 октомври 2024 г., в изпълнена с ентусиазъм атмосфера,
Коментари Харесай

Министър Евтим Милошев: Туризмът в България очаква новите специалисти от УниБИТ с отворени обятия

Вчера, 1 октомври 2024 година, в изпълнена с възторг атмосфера, бе публично открита новата академична образователна година в Университета по библиотекознание и осведомителни технологии (УниБИТ). Министърът на туризма Евтим Милошев бе формален посетител на събитието и поздрави проф. д.и.н. Стоян Денчев, ректор на УниБИТ, за дългогодишния му принос към развиването на висшето обучение и за модернизирането на образователния развой в УниБИТ, както и студентите, преподавателите и гостите на университета. Той изрази надълбоко почитание към университетския състав на университета и към техните старания в подготовката на бъдещите експерти в региона на туризма, библиотекознанието и осведомителните технологии.

„ Туризмът в България чака новите експерти от УниБИТ с отворени прегръдки, " съобщи министърът. „ Вашето обучение и умения са от основно значение за развиването на туристическия бранш, който става все по-зависим от нововъведенията и технологиите. Министерството на туризма работи интензивно за консолидираното на дигитализацията във всички аспекти на туризма, а вие, младежите, имате опцията да бъдете част от тази смяна. " Той показа и персоналния си опит от студентските години, когато упоритостите и фантазиите са били главен мотор за триумф, и акцентира, че през днешния ден, повече от всеки път, образованието е основен фактор за реализиране на професионални триумфи.

Министърът на туризма означи, че УниБИТ има одобрена известност като институция, която приготвя висококвалифицирани експерти, конкурентоспособни освен на национално, само че и на интернационално равнище. Той акцентира и значимия принос на проф. Румен Драганов в подготовката на фрагментите, свързвайки образованието с туристическия бранш.

Министър Евтим Милошев приключи с мотивационни думи, цитирайки Нелсън Мандела, че „ Образованието е най-мощното оръжие, с което можем да променим света ". Той прикани студентите да бъдат дейни, да търсят нови благоприятни условия и да не се опасяват да одобряват провокациите. „ Всеки Ваш триумф през днешния ден е инвестиция в утрешния ден, " добави той и пожела на всички сполучлива и вдъхновяваща образователна година.

Министърът на туризма изрази своята убеденост, че УниБИТ ще продължи да бъде водач в подготовката на висококвалифицирани експерти, които ще допринесат за бъдещото развиване на туризма и на осведомителните технологии, освен в България, само че и на международната сцена.

Пресцентър на Министерството на туризма
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР