Вчера – 17 ноември, служители на Икономическа полиция“ при ОДМВР-Варна

...
Вчера – 17 ноември, служители на Икономическа полиция“ при ОДМВР-Варна
Коментари Харесай

Задържаха собственик на пекарни във Варна, ощетил хазната с половин милион

Вчера – 17 ноември, чиновници на „ Икономическа полиция “ при ОДМВР-Варна задържаха двама мъже на 43 и на 33 годишна възраст. Първият е с голям брой престъпни прояви, в това число за предоставяне на рушвет, безчинство, ръководство на МПС под въздействието на алкохол и други, притежател на известна верига пекарни, оповестиха за Moreto.net от полицията.

Другият арестуван мъж е негов служащ, незнаен досега на органите на реда. По първична информация, след осъществените процесуално-следствени дейности на осем адреса, служителите на реда са събрали огромен размер доказателства за разследваните данъчни закононарушения, вследствие на които е била нанесена щета на държавния фиск в размер на над 500 000 лева Паралелно на тези дейности, чиновници на „ Енерго про “ са открили четири манипулирани електромера, конфигурирани в стопанисваните от арестувания пекарни, като инспекциите не престават и в останалите обекти на компанията му. Служители на Национална агенция за приходите са установили противоречие на касовата наличност и отразените на касов уред продажби.

На съображение ЗМВР, двамата мъже са били арестувани за времето, през което са били осъществявани налагащите се дейности по следствието.

Операцията е извършена под управлението и надзора на Окръжна прокуратура – Варна.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР