Възвръщаемостта от инвестиция в недвижим имот с хоризонт 20-25 години

...
Възвръщаемостта от инвестиция в недвижим имот с хоризонт 20-25 години
Коментари Харесай

Анализатор: Дръжте парите си в кеш или в банка, таймингът за влизане на пазара не е добър

Възвръщаемостта от инвестиция в неподвижен парцел с небосвод 20-25 години е по-добра от възвръщаемостта на инвестиция в акции. Недвижимият парцел е по едно и също време и пасив, и актив – зависи защо го взимате и по какъв начин го ползвате. Ако го взимате с дълъг небосвод без желание за продажба, той си остава един пасив от позиция на вашия портфейл и парите, които са ви в джоба. Ако го взимате в интервал, когато цената е допустима и имате небосвод от 5-8 години за реализация, става един доста прелестен актив. Това сподели Кристиян Фезепов, риск анализатор в Капман Асет Мениджмънт, в предаването " Клуб Investor " по Bloomberg TV Bulgariaлов с водещ Ивайло Лаков.

Добрата капиталова тактика включва делене на няколко места – малко във валута, малко в злато, малко и в акции. Важен е и таймингът – по кое време ще влезе човек на пазара, какъв брой време ще стои и по кое време ще излезе. Сега таймингът не е доста добър и разновидността е човек да държи пари в кеш или в банка. Недвижимите парцели имат своята стойност дори и при стагниране на пазара, тъй като в Съединените щати и във Англия пазарите доста стагнираха, означи събеседникът.

" В вероятност от 20-25 години недвижимият парцел има своето бъдеще към момента ", акцентира Фезелов.

Най-важният фактор сега, който вложителите следят, е инфлацията, като в Европейския съюз инфлацията остава на почти същото равнище. Това значи, че в този месец ще чакаме това, което е планувано от Европейската централна банка за покачване на лихвения %.

" Овладяването на инфлацията не се случва. Това го демонстрираха и Испания, както Франция и Германия. Общият индикатор за Европейския съюз е, че той е на същото равнище от месец януари. Така че това, което е заложила ЕЦБ за нарастване на лихвения %, ще се случи и ще продължава да се случва, до момента в който не се овладеят процесите ", сподели анализаторът.

Що се отнася до пазара на акциите, то там ще чакаме рухване на главните показатели, което значи намаляване на цените на акциите, уточни събеседникът. " Това е неизбежно. Не единствено за Европа, това важи и за Съединените щати ", посочи Фезелов.

Не бих посъветвал в този момент да се купува биткойн, без значение, че възвърна част от цената си. Проблемът е в държавните електронни пари, които се готвят да бъдат пуснати, сподели още събеседникът.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР