Възстановяват се разбитите от вандали лъвски глави на паметника-чешма на

...
Възстановяват се разбитите от вандали лъвски глави на паметника-чешма на
Коментари Харесай

Умряло куче пази новите носове на лъвовете на Родопци

Възстановяват се разрушените от вандали лъвски глави на паметника-чешма на Десети пехотен родопски полк на улица “Булаир ” в Хасково. Орнаментите бяха потрошени през октомври предходната година.
Предстои осемте главите да бъдат дооформени и боядисани.

Ремонтът на лъвските глави се прави за сметка на компанията, която охранява паметника, оповестиха от общината.

От общината оповестиха, че възобновяване се забавило поради студа, технологията изисквала температурите да са над 10 градуса.
На мястото ще бъде монттирана и камера за видеонаблюдение. Това ще стане при започване на идната седмица, допълниха от общината. Ще бъдат сложени и слънчеви лампи, които да осветяват нощем паметника.

Районът към паметника на славния полк е много неприветлив. До дясното оръдие на паметника обаче има мъртвец на умряло от дни огромно бяло куче. Пред устата на натрупа имаше следи от оглозгани кости, очевидно бездомното куче е било отровено с храната. Пешеходната пътека е асфалтирана единствено от източната страна на монумента, а на западната хората газят в пътека с лепкава тиня с цел да стигнат до улица " Булаир ".

Припомняме, че обновеният монумент бе открит на 26 март 2013 година Това стана за честването на 100-годишнината от Одринската епопея. Паметникът пък е повдигнат от бойци и офицери през 1925 г.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР