Възстановяването на училищните бази ще бъде основна задача в сферата

...
Възстановяването на училищните бази ще бъде основна задача в сферата
Коментари Харесай

Кандидатът на ГЕРБ за кмет на район „Южен“ в Пловдив Костадин Язов: Няма нужда да се строят нови училища в района, ще възстановим базата на сегашните

Възстановяването на учебните бази ще бъде съществена задача в областта на образованието за претендента за кмет на пловдивския регион „ Южен “ от ГЕРБ Костадин Язов. „ Няма потребност към този момент да се строят нови учебни заведения, 12-те, които са в региона са задоволителни, в случай че се ремонтират базите им и те поемат още възпитаници “, счита Язов. Това оповестиха от Политическа партия ГЕРБ.

Той дава образец с учебното заведение, което е приключил – „ Константин Величков “.

„ Това е неповторимо учебно заведение, строено по японски план. В страната има единствено още едно такова – „ Лев Толстой “ в София. И до момента в който софийското е към този момент санирано и се употребява рационално, нашето приема възпитаници единствено в едното си крило. С стартиране на другите три то може да поеме още много възпитаници. Евентуален ремонт ще усъвършенства изискванията в него и съм сигурен, че няма да бъде мъчно тук да бъдат привлечени висококвалифицирани експерти, а това няма по какъв начин да не докара до повишение на качеството на образованието. В същото време учебното заведение е неповторимо, тъй като дворът е напълно вътрешен, което дава успокоение на децата и на техните родители “, споделя Язов.

Подобно е ситуацията и с друго учебно заведение в региона – „ Братя Миладинови “. Там постройката също е огромна, само че все още в школото има много по-малко възпитаници от потенциала му.

„ Това са учебни заведения, които имат огромни, просторни дворове и когато бъде възобновена материалната база в тях, ще станат примамливи за възпитаници и родители “, безапелационен е Язов.

Той има намерение да обърне особено внимание и на положението на физкултурните салони. Въпреки че в съвсем всички учебни заведения има такива салони, те се нуждаят от ремонт. Някъде салоните се обитават в приспособени пространства, което също би трябвало да се промени. Отделно от това оборудването на салоните е остаряло и се постанова замяна, само че това няма да глътне големи средства, а за Костадин Язов е значимо учениците да имат пълноценни занятия по физическо образование.

И в случай че за учебните заведения няма да има потребност от построяването на ново, то регионът се нуждае от най-малко 2 нови детски градини. Едната от тях може да бъде в двора на учебно заведение „ Стоян Михайловски “, а другата - на бул „ Ал. Стамболийски “. „ Надявам се с тях да покрием все по-голямата потребност от места в заведенията за най-малките. Където има опция, ще изготвяме планове и за нови групи “, декларира претендентът на ГЕРБ за кмет на регион „ Южен “ Костадин Язов.

На локалните избори на 27-ми октомври ГЕРБ е с номер 43 в интегралната бюлетина.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР