Възстановяването на туристическия сектор в Испания зависи от отварянето на

...
Възстановяването на туристическия сектор в Испания зависи от отварянето на
Коментари Харесай

Възстановяването на туризма в Испания зависи от гостите от Русия и САЩ

Възстановяването на туристическия бранш в Испания зависи от отварянето на страната за посетители от Русия, Съединени американски щати и Латинска Америка. Това съобщи генералният секретар на Световната организация по туризъм към Организация на обединените нации Зураб Пололикашвили в изявление за днешния брой на испанския в. " Мундо ".

Според него възобновяване на туристическия бранш в Испания зависи от доста фактори и най-много от толкоз значими за Мадрид пазари като Съединени американски щати, Русия и цяла Латинска Америка. Жители на тези страни прекарват доста време в Испания и по тази причина броят на туристите, идващи от тях, ще повлияе на Испания и възобновяване ще зависи от връщането на индикаторите отпреди пандемията, отбелязва Пололикашвили.

Миналата година Испания сложи връх по броя на задграничните туристи. За 12 месеца към 83,8 туристи са посетили кралството, от които над 1,3 милиона руснаци.

От началото на пандемията в Испания бяха регистрирани 252 000 случая на инфектирани, а над 28 300 души починаха. В средата на март Мадрид вкара режим на нараснала подготвеност. Таз мярка ограничи напредването и бе в действие до 21 юни, когато Испания отвори още веднъж границите си за страните от Шенгенското пространство.

От 4 юли испанското държавно управление стартира последователно да отваря границите си за страни отвън Европейски Съюз и са в първия лист на страните с невисок риск, предложен от Съвета на Европейски Съюз. Русия и Съединени американски щати не попадат в този лист.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР