Възстановяването на позициите на долар може да отнеме месеци, като

...
Възстановяването на позициите на долар може да отнеме месеци, като
Коментари Харесай

Какво пречи на възстановяването на долара?

Възстановяването на позициите на $ може да отнеме месеци, като той ще продължи да отслабва, до момента в който броят на инфектираните с ковид пораства. Това съобщи пред Си Ен Би Си Уин Тин, началник валутна тактика в Brown Brothers Harriman & Co.

„ В кратковременен проект съм фокусиран върху възходящият брой на случаите на COVID-19 и произлизащите от това ограничаващи ограничения в Съединени американски щати през четвъртото тримесечие на тази година и през елементи от първото на идната. За да тръгне доларът нагоре, вирусът би трябвало да бъде подложен под надзор “, разяснява той.

Според Тин зелените пари ще поевтинеят с още 4% до 5%. От месец март насам доларовият показател е изгубил 10% от цената си.

„ Ако Байдън показва някаква тактика за управление на вируса и одобри пакети за стимулиране на стопанската система, чакам $ да доближи дъното през първото тримесечие на идната година ”, добави той.

По думите му обаче тази уязвимост на $ е краткотрайна.

„ Става въпрос за циклични намаления. Много анализатори считат, че този път спадът се дължи на структурни фактори. Аз не мисля, че сме стигнали до такава степен “, сподели още той.

Експертите считат, че имунизациите ще бъдат нещото, което ще даде на Съединени американски щати опцията да сложи пандемията под надзор. Според Тин икономическото възобновяване ще бъде сходно на това, което към този момент се случва в Азия..

„ Китай се оправя доста добре. Те демонстрират на света по какъв начин вирусът може да бъде следен. Ние явно към момента имам проблеми с това “, добави Тин.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР