Възстановяването на Кубрат Пулев изпреварва планираните срокове с два месеца

...
Възстановяването на Кубрат Пулев изпреварва планираните срокове с два месеца
Коментари Харесай

Кобрата: До две седмици започвам да тренирам здраво

Възстановяването на Кубрат Пулев изпреварва плануваните периоди с два месеца и българинът ще може да излезе на кръга още при започване на 2018 година. Екип на NOVA наблюдава прегледа на боксьора в столична болница.

Благодарение на способ, от който се възползва международният номер 1 в тениса Рафаел Надал, както и футболисти на Манчестър Сити в Барселона, Пулев се възвръща по-бързо от предстоящото.

“Първоначално под ехографски надзор са разрушили хематома, който беше към 20 мл преди месец. Следващите сеанси: галваничен ток, който е подтикнал репарацията на тъканите, доближаването на краищата на раздраната мускулна тъкан. И още нещо, което са направили, тромбоцитно обогатена плазма, която след центрофугиране и обработка се вкарва в тъканите”, изяснява доктор Иван Пидакев.
“Много се съкратяват периодите на лекуване, получава се зарастване на тъканите без цикатризационна тъкан, т.е. има я в по-малка степен. Заместването на раздрана тъкан става със лична мускулна тъкан, с дребен % на съединителна и фиброзна. Докато другояче това не може да се случи. Самото резорбиране на хематома, в случай че не се направи, лишава 2-3 месеца повече терапията”, разяснява той.
Самият Кубрат ускорява натоварванията, като се чака до седмица-две да стартира пълноценни тренировки.

“Още първия път като се върнах от Германия, доцентът сподели, че това няма да има в никакъв случай повече тази мощ. Малко ще намалее силата, напълно малко, само че на един звук удар от 2-3 кг какъв е проблемът”, сподели Пулев.
“Смятам, че на 95% съм възобновен, макар че те въпреки всичко се тормозят. Смятам, че до 1-2 седмици, в случай че се усещам добре, ще стартира да трненирам яко”, добави боксьорът.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР