Възстановяването на футболните първенства е една от дълго чаканите граници,

...
Възстановяването на футболните първенства е една от дълго чаканите граници,
Коментари Харесай

Отново на терен

Възстановяването на футболните шампионати е една от дълго чаканите граници, които би трябвало да бъдат преминати в плахото завръщане към живота преди COVID-19. Решенията за сходна крачка се оказаха комплицирани и по-скоро общите настройки са за отсрочване за неопределен срок. Но, през днешния ден към този момент са на терен първите смелчаци, които оповестиха ясни проекти играта да се възобнови.   

Турция дава знак за финала на Шампионска лига

Турската футболна лига възобновява сезона след 12 юни с небосвод той да завърши на 26 юли. А през август, страната възнамерява даже да бъде хазаин на финала на Шампионската лига през август, стана ясно от изказване на президента на футболната федерация на страната Нихат Йоздемир. Финалната среща от шампионата, която трябваше да се играе през май в Истанбул беше отсрочена от УЕФА за неопределен срок.
Графикът на националната лига ще включва седем мача за уикенд и 1 дуел през седмицата. Отборите ще играят срещите на личните си игрища, сподели Йоздемир и добави, че не се обмисля осъществяване на мачове единствено в един град.
" Ще приключи сезона в края на юли. Ще дадем купите на терена и по-късно ще приключим сезона с семейството на финала на Шампионската лига през август ", сподели Йоздемир в специфична видео конференция.

Бундеслигата има " зелена светлина "

Мачовете в Бундеслигата и във втората дивизия на немския футбол ще се възобновят във втората половина на май и ще се играят без аудитория, заяви  ДПА. Германското държавно управление даде през днешния ден " зелена светлина " за рестартиране на срещите в първите две дивизии след паузата поради пандемията от ковид. Точната дата на възобновяване на сезона ще бъде оповестена от Германската футболна лига, която по-рано предостави подробно управление за клубове и други заинтригувани страни с изложение по какъв начин мачовете от последните девет кръга от сезона могат да се проведат в оптимално безвредна среда. То планува разпоредбите за дистанция  да се съблюдават отвън терена, а също често тестване на всички играчи. Футболното състезание на Германия беше прекъснато на 16 март поради пандемията от ковид, а новината за подновяването му идва след днешния видеоконферентен диалози на немския канцлер Ангела Меркел с водачите на 16-е немски провинции, написа Българска телеграфна агенция.

Сърбия ще довърши шампионата в изменен формат 

Сърбия възобновява футболното състезание в първите две дивизии на 30 май, без фенове и в изменен формат. По-ниските лиги няма да продължат сезона, само най-добрите две равнища, състоящи се от по 16 клуба, ще играят още четири кръга, с цел да завършат постоянния сезон. Плейофите за установяване на първенеца и за изпадане, изискващи спомагателни седем кръга, са анулирани, разгласи футболната асоциация на страната.
Купата на Сърбия ще се възобнови по график, като четвъртфиналите ще бъдат на 3 юни, полуфиналите на 10 юни и финалната среща е на 24 юни ", прецизираха от сръбската централа.

Хърватия с първи срещи в края на май

Хърватия също възобновява прекратения все още футболен сезон на 30 май. Полуфиналните срещи за Купата на Хърватия ще се проведат на 30 и 31 май, а първите мачове от шампионата са планувани за 6 юни, оповестиха от футболната федерация на страната. Всички срещи ще се играят без аудитория.
 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР