Възстановяването на емисиите на български език на радио Свободна Европа,

...
Възстановяването на емисиите на български език на радио Свободна Европа,
Коментари Харесай

Връщането на "Свободна Европа" е добро за демокрацията според Цветан Цветанов

Възстановяването на излъчванията на български език на радио " Свободна Европа ", спрени през 2004 година, е положително за демокрацията, счита ръководителят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов.

" Много уеб сайтове генерират подправени вести и наличието на свободна медия, каквато е " Свободна Европа ", е положително за демокрацията ", сподели Цветанов пред " Нова телевизия ", запитан дали възобновяване на предаванията на български език е пестник за ръководството.

Цветанов упрекна Българска социалистическа партия, че е била уредник на хибридна офанзива против ГЕРБ по време на изборите за президент през 2016 година и продължава това в този момент с признанието на депутата от Българска социалистическа партия Елена Йончева, че взе участие в следствие за компроментиране на премиера. " До този миг единствено сме предполагали, че Българска социалистическа партия стои зад този сюжет, само че Йончева не можа да даде свястно пояснение за компанията си с Цветан Василев, изпуска нервите си човек ", сподели Цветанов във връзка думите на Йончева, която е публицист по специалност, че прави следствие за това, че министър председателят Бойко Борисов има къща в Барселона - сюжет, внушаван от анонимни видеоклипове в интернет.

Цветанов укори водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова за това, че си е послужила с лъжи по тематиката за разпространяването на чума по животните в Странджанско като е твърдяла, че заповедите за евтаназия са издадени без да се взимат проби и без да има доказани резултати за болестта, а откакто специалистите са показали доказателства за противоположното, не се е извинила.

" В цялостното напрежение (в страната) способства политиката или организационната работа на Българска социалистическа партия ", заключи той.

В същото време ръководителят на парламентарната група на ГЕРБ увери, че ръководството е устойчиво и сред съдружните сътрудници няма напрежение. Запитан съответно за какво ГЕРБ е прокарала поправките в закона за приватизацията в интерес на братя Домусчиеви, импортирани от част от Обединените патриоти, само че след това оттеглени, Цветанов препрати към парламентарните комисии, където текстовете са обсъждани и не са срещнали възражения. " Не може да се каже, че законодателят може да се води от други механизми, а не от интереса на страната ", сподели той и прикани съдружните си сътрудници да обясняват несъгласията между тях отвън медиите. " В последните няколко месеца имат законодателна разпоредителност или от една партия, или дружно и от време на време това води до политически несъгласия и ГЕРБ в тази ситуация е съдия ", добави той.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР