Възстановяването на американските санкции срещу Иран е насочено към сриването

...
Възстановяването на американските санкции срещу Иран е насочено към сриването
Коментари Харесай

Русия изрази разочарование от санкциите на САЩ срещу Иран

Възстановяването на американските наказания против Иран е ориентирано към сриването на нуклеарната договорка и провокира дълбокото отчаяние на Москва. Това се споделя в публикуван от Министерството на външните работи на Руската федерация коментар, представен от ТАСС.
„ Дълбоко разочаровани сме от стъпките на Съединени американски щати по възобновяване на глобите против Иран. Налагането на първия пакет от американски рестрикции е ориентирано към срив на осъществяването на Съвместния изчерпателен проект за деяние, от който Вашингтон излезе едностранно на 8 май. Това е ослепителен образец за продължаващата процедура на Вашингтон да нарушава резолюция 2231 на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, да нарушава интернационалното право “, се споделя още в публикувания текст.
Припомняме, че по-рано Съединени американски щати постановиха строги едностранни наказания против Иран, връщайки предходните наказателни ограничения, които краткотрайно бяха вдигнати след историческото многостранно съглашение за иранската нуклеарна стратегия, от което президентът Доналд Тръмп излезе през месец май.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР