Възстановяването на американската икономика може да продължи и през голяма

...
Възстановяването на американската икономика може да продължи и през голяма
Коментари Харесай

Пълното възстановяване на американската икономика зависи от намирането на ваксина за COVID-19?

Възстановяването на американската стопанска система може да продължи и през огромна част от идната година, а цялостното й излекуване може да зависи от създаването на ваксина против ковид. Това предизвести през днешния ден централният банкер на Съединени американски щати Джероум Пауел, представен от Ройтерс.

Коментарът на Пауел е част от дълго, авансово записано изявление за телевизия Си Би Ес, което ще бъде излъчено по-късно през днешния ден, съобщи Българска телеграфна агенция.

Тръм оптимист по отношение на имунизацията против ковид

Ако предположим, че няма да има втора вълна на коронавирусната зараза, мисля, че ще следим устойчиво възобновяване на стопанската система през втората половина на тази година.

За цялостното възобновяване обаче хората би трябвало да са изцяло уверени, а за това може да се наложи да изчакаме до момента в който има ваксина, уточни президентът на Управлението за федерален запас (УФР).

УФР утвърди поредност стратегии в помощ на бизнеса и финансовите пазари, които да им оказват помощ да продължат да работят по време на пандемията. Централната банка също така се пробва да ограничи корпоративните и персонални банкрути, напомня Ройтерс.

Novini.bg ви дава опция да следите настоящите данни за смъртоносния ковид в действително време:

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР