Възстановено е пропускането на товарни автомобили в двете посоки на

...
Възстановено е пропускането на товарни автомобили в двете посоки на
Коментари Харесай

Възстановиха преминаването на товарни автомобили през Кулата и Капитан Петко войвода

Възстановено е пропускането на товарни коли в двете направления на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Кулата " и Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Петко челник ". Трафикът на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Кулата'' на излаз за товарни коли е натоварен, оповестиха от Министерство на вътрешните работи. Това става тъкмо две денонощия след въведената възбрана заради тежките метеорологични условия в южната ни съседка.

През граничния пункт " Ексохи ", съпределен на българския Граничен контролно-пропусквателен пункт " Илинден ", в Гърция се пропущат единствено товарни коли с един лидер след показване на QR код.

На Граничен контролно-пропусквателен пункт " Кулата " - " Промахон " българските жители би трябвало да показват негативен PCR тест за COVID-19, изработен не по-рано от 72 часа преди влизането на територията на Гърция, авансово запълнен формуляр за пътешестване и получен QR код. На идващите на гръцка територия се прави и бърз тест. Те ще бъдат под 7-дневна карантина на посочения във формуляра адрес. Тази мярка ще се ползва до 22.02.2021 година На карантина не подлежат лицата, които работят в пограничната зона и се завръщат в границите на 24 часа, само че те би трябвало да показват документ за работа. От водачите на товарни коли се изисква единствено запълнен формуляр за пътешестване и получен QR код.

На Граничен контролно-пропусквателен пункт " Маказа " в двете направления непрекъснато могат да минават единствено товарни коли до 3,5 тона, извършващи интернационален транспорт на артикули, с един лидер с QR код, получен не по-късно от 24 часа. За излизане от Гърция пасажери се позволяват единствено от 7 до 23 часа.

През Граничен контролно-пропусквателен пункт " Ивайловград " и Граничен контролно-пропусквателен пункт " Златоград " не се пропущат транспортни средства.

На границата с Румъния към 14,00 часа:

Трафикът е натоварен на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Видин'' на излаз за товарни коли.

Отпада условието за PCR тест на български жители, влизащи в Румъния.

Временно е прекратено от румънска страна прекосяването на хора и коли на граничните пунктове, съпределни на българските " Кайнарджа " и " Крушари ". Транзитните товарни коли могат да преминат българо-румънската граница единствено през Граничен контролно-пропусквателен пункт " Русе " и Граничен контролно-пропусквателен пункт " Видин ". Товарните коли, които транспортират артикули от и за Румъния, може да минават и през останалите функциониращи пунктове на българо-румънската граница.

На границата с Република Сърбия:

Трафикът е естествен на всички гранични контролно-пропускателни пунктове.

Сръбските гранични управляващи не изискват PCR тест от влизащите в Сърбия български жители.

На границата с Република Северна Македония:

На граничния пункт " Деве хълм ", съпределен на българския Граничен контролно-пропусквателен пункт " Гюешево ", граничните управляващи на Република Северна Македония са прекратили пропускането на товарни коли. Леки коли минават през граничния пункт.

Трафикът през Граничен контролно-пропусквателен пункт " Станке Лисичково " и Граничен контролно-пропусквателен пункт " Златарево " е естествен, пътищата са проходими при зимни условия.

На границата с Република Турция:

Трафикът е естествен на всички гранични контролно-пропускателни пунктове. Всички пасажери, влизащи в Турция, би трябвало да показват негативен PCR тест, изработен в границите на 72 ч. преди пътуването. Тази мярка ще се ползва до 01.03.2021 година Изискванията за тест не се отнасят за децата до 6-годишна възраст и за водачите на товарни коли.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР