Възстановено е движението по АМ „Струма“ в района на Ново

...
Възстановено е движението по АМ „Струма“ в района на Ново
Коментари Харесай

Възстановено е движението по АМ „Струма“ след верижната катастрофа край Сандански

Възстановено е придвижването по Автомагистрала „ Струма “ в региона на Ново Делчево в посока София, където по-рано тази заран стана верижна злополука със седем автомобила, поради гъста мъгла в този сектор, заяви Агенция „ Пътна инфраструктура “.

Освен мъглата, евентуално и несъобразена с пътните условия скорост, са довели до верижната злополука в региона на санданското село Ново Делчево. Четирима са потърпевшите, които са настанени в болнични заведения без заплаха за живота.

Платното на автомагистралата в посока София остава затворено, като обходният маршрут е през Сандански.

Сигналът за верижната злополука е подаден в 8 часа сутринта. Заради гъстата мъгла верижно са се блъснали седем леки автомобила и два микробуса. Полицейски и пожарни екипи, както и коли за спешна помощ, идват на мястото на случая. Четирима са потърпевшите при злополуката - три дами и един мъж, които са превозени към Петрич и Сандански. Един от ранените е в по-тежко положение, само че без директна заплаха за живота.

Движението от граничния пункт „ Кулата “ до мястото на злополуката е било спряно, като полицията е провела изтеглянето на натрупалите се коли в противоположна посока. Осигурен е обходен маршрут през Ново Делчево и Сандански. В момента на място работят проверяващите органи, които не се ангажират с прогноза по кое време ще бъдат изтеглени авариралите коли и ще бъде отворено за придвижване платното на автомагистрала Струма към София.

Министърът на опазването на здравето удостовери, че няма заплаха за живота на ранените: „ Те са с леки контузии, които се нуждаят от травматологично лекуване “.

От Пътната организация оповестиха за „ Хоризонт “, че на електронните табла в този сектор на автомагистралата е имало информация за гъста мъгла и предизвестие за понижаване на скоростта, подадена от контролния център, намиращ се в постройката на регионално пътно ръководство. В този регион на 5 февруари 2021 година стана тежък пътен случай, при който още веднъж поради гъста мъгла се удариха близо 30 коли и камиони, над 10 бяха ранените, а един човек почина в опит да предизвести останалите участници в придвижването за верижната злополука.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР