Възстановена е проводимостта на деретата, отводнителните (охранителните) канали и канавките

...
Възстановена е проводимостта на деретата, отводнителните (охранителните) канали и канавките
Коментари Харесай

Почистиха деретата, каналите и канавките на територията на община Варна

Възстановена е проводимостта на деретата, отводнителните (охранителните) канали и канавките на територията на община Варна, регистрират от дирекция " Екология и запазване на околната среда “. В продължение на 6 месеца 46 обекта са почистени от битови и растителни боклуци, суха и паразитна растителност, наноси и земни маси.

За да се обезпечи естествената проводимост на водните обекти, общинската администрация годишно разпорежда тяхното разчистване. Контролът по дейностите се реализира от еколозите при Община Варна и инспекторите “Екологичен надзор " от районните и кметски администрации.

В екокалендара на Дирекция " Екология и запазване на околната среда “ е и днешният Световен ден на водата. Служители на дирекцията организираха открит урок на тематика " Водата за пиянство като изчерпаем естествен запас “ на възпитаници от III Природоматематическа гимназия " Акад. Методий Попов “. Учениците бяха осведомени с методите за запазване на този скъп запас в два аспекта – икономисване на вода и попречване на замърсяването.

Тази година Световният ден на водата е под надпис " Вода за мир “. Международната самодейност сплотява десетки хиляди хора по света и има за цел да увеличи тяхната информираност и да ги прикани към дейности за справяне с рецесии с водата и канализацията. В тази връзка екоспециалистите в Община Варна приканват жителите да не изхвърлят боклуци в канализационната мрежа, отводнителните канали, деретата, канавките и водостоците.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР