Възрастта е само цифра, казват мнозина. Сложно е, обаче, въобще

...
Възрастта е само цифра, казват мнозина. Сложно е, обаче, въобще
Коментари Харесай

Признаците, които издават, че остаряваме

Възрастта е единствено цифра, споделят мнозина. Сложно е, обаче, изобщо да не ни прави усещане, че се променяме с всяка минала година.

Други, обаче, изцяло пренебрегват обстоятелството, че неизбежно остаряват и несъзнателно попадат в неловки обстановки. Трети пък си остават млади по дух, без значение от възрастта.

Няма по какъв начин да върнем времето и да станем още веднъж млади. Добре е да остаряваме почтено и да се радваме на живота си.

Запознати показват пет признака, които подсказват, че не сме в първа младост.

1. Оставате вкъщи в петък вечерта

Всички чакат петък вечер с неспокойствие. За тогава се вършат всички ангажименти с другари за излизане вечер и нощни занимания. Обикновено в събота заниманията не престават, с цел да приключат до неделя и да има време да релаксираме за първия работен ден от седмицата. Когато годинките зад вас станат повечко, нещата се трансформират фрапантно. Все по-често отклонявате поканите на приятелите, тъй като предпочитате да останете в къщи, с цел да гледате забавен филм или да си дочетете започнатата книга. Седмицата ви завършва по напълно друг метод и това несъмнено ви удовлетворява.

2. Рядко се случва да закъснявате

Младежите рядко съблюдават ангажиментите за срещи и нормално закъсняват. Това е обикновено, защото те се занимават с куп неща едновременно, а и мъчно съумяват да възнамеряват в елементи деня си, с цел да плануват всичко ненадейно. С придвижване на годините нещата влизат в релси и закъсненията стават необичайност и даже изчезват. Непредвидените обстановки се случват рядко и на уговорените срещи пристигате в точния момент, даже и по-рано.

3. Ставате подвластни от метеорологичното време

В младостта прекомерно ниските или високи температури не са били съображение за вас да откажете излизане. С увеличение на възрастта, деликатно следите прогнозата вечер, с цел да планирате идващия ден. Да не приказваме какъв брой прецизно следите новините за магнитните стихии и се запасявате с хапчета за главоболие, за кръвно, за сърце.

4. Удоволствията ви са скъпи

В младостта всеки търси нещо по-евтинко, пък даже и да не е толкоз качествено. Колко постоянно се е налагало да се настанявате в неугледни квартири, с цел да спестите някой лев, само че когато човек остарява, стартира да заплаща за своите привички и желания, без значение какъв брой е скъпо. Не си позволявате взаимни отстъпки и с качеството.

5. Все по-лесно казвате „ Не “

Умението да отказвате да извършите нещо, което несъмнено е неизгодно за вас, идва с годините и с опита, който трупате. Работа единствено за концепцията е присъща единствено на младите. Възрастните стартират да ценят напъните и времето си. Все по-лесно става за тях да кажат „ не “ без да се интересуват какви ще са следствията от това.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР