Възрастно семейство е обект на кражби от години, но досега

...
Възрастно семейство е обект на кражби от години, но досега
Коментари Харесай

Серия кражби в с. Скравена

Възрастно семейство е обект на обири от години, само че до момента наказани няма. Случаят е от ботевградското село Скравена.



При последното посягане камера е запечатала лицето на причинителя. Пред полицията обаче той отричал виновност и бил освободен.

От години семейство Вълчовски са подложени на обири – изчезват животни и храната, която създават. Синовете им инсталират камери преди производството на последната им огромна партида овче сирене.

Оказва се, че снимането на крадеца, той е бил арестуван единствено за 24 часа и по-късно пуснат. Отнася 11 кофи с овче сирене.

Стаята на Генка Вълчовска е единствено на няколко метра от помещението, което е обрано.

„ Не сме чули нищо. Сутринта станах към 4:30 часа сутринта. Влязох в мазето. 11 кофи със сирене бяха изчезнали. Бях решила твърдо, че в случай че не бяха пристигнали синовете ми, щях да си сложа завършек на живота. Отключва вратата с някакво желязо. Влиза вътре, затваря вратата. После изнизва по две кофи. Една кофа е към 8 кг – общо към 100 кг. Не можем да дадем пари на децата си и внуци имаме. Баща ми цялостен живот е бил пастир. Затова го произвеждаме – с цел да им дадем сиренце, агънце, заек “, изясни Генка.

Когато служителите на реда виждат фрагментите, незабавно разпознават причинителя.

„ Казаха, че това е Пиката. Постоянно прави обири из селото “, добави Никола Вълчовски.

През годините на фамилията изчезват четири овце. Казват, че са били най-хубавите им. Също и други 8 кофи със сирене.

„ По цяла вечер съм в боязън. Нито мога да дремя. Ставам по няколко пъти. Не мога да си намеря мястото “, сподели Генка Вълчовска.

„ След първия случай сложихме камери за тяхно успокоение и в случай че влезе апаш, да бъде разпознат. Очевидно камерата не прави работа. Полицията си свърши работата. Молбата ни е прокуратурата да си свърши работата и крадецът да бъде осъден “, уточни Сийка, снаха на Никола и Генка.

От прокуратурата отхвърлиха да разясняват случая с обяснението, че следствието е в начален стадий, макар че кражбата е осъществена преди един месец.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР