Възрастният мъж, който бе бит и ограбен в село Искра,

...
Възрастният мъж, който бе бит и ограбен в село Искра,
Коментари Харесай

Мъжът, бит и ограбен в Искра, останал с 30 лева да следващата пенсия

Възрастният мъж, който бе обичай и ограбен в село Искра, е останал с едвам 30 лв. до идната пенсия. Това заяви на ексклузивен брифинг зам.-районният прокурор Атанас Илиев.

Извършителите на закононарушението са двама престъпно проявени братя. Които са на възраст 31 и 43 години. Двамата апаши, откраднали пенсията на възрастен мъж от село Искра, са познавали жертвата от дълго време. Обирджиите преди са се възползвали от фамилията на дядото, което им оказало финансова поддръжка.

Пострадалият се е разминал с пострадвания по гърба. Към момента той е добре.

Наказанието за причинителите планува от 3 до 10 години отнемане от независимост.

Престъплението бе осъществено на 8 август в село Искра. Около 22:30 часа двамата отишли в дома на потърпевшия мъж, който живеел самичък. Първият влезнал в къщата, а вторият останал на открито да пази и следи за прекосяване на минувачи.

Първият почнал да тършува за пари в стаята, където възрастният мъж се намирал. Пострадалият го осветил с фенер, тъй като в жилището нямало ток. В това време обвинения се обърнал и му нанесъл няколко удара с пестник в гърба, след което намерил 370 лв., лишил ги и избягал.

Парите били от пенсията на потърпевшия, която получил предходния ден. Бил е подаден сигнал в полицията и единствено след един час двамата причинители са били открити.

Неговите пари обаче няма да бъдат възобновени, защото апашите незабавно са ги проиграли в казино. В момента дядото разполага с 30лв. до края до идването на нова пенсия.

Двамата престъпно проявени са създали признания, добави Атанас Илиев.

„ Това е следващ случай в нашия регион. Преди към 10 дни имаше сходен случай в Скутаре – още веднъж обир. Пострадалите бяха възрастни хора. Вчера областен съд удостовери ограниченията и на двамата арестувани.

Прокурорът бе безапелационен, че ОД на Министерство на вътрешните работи и Прокуратурата ще бъдат безкомпромисни във войната с сходни случаи.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР