Възрастните заради програмата за борба със сезонния грип, са защитени

...
Възрастните заради програмата за борба със сезонния грип, са защитени
Коментари Харесай

Лекар: Внезапното вдигане на температура означава грип

Възрастните поради програмата за битка със сезонния грип, са предпазени с имунизация

"В България си вършим епидемии от болести, които се профилактират с ваксини. Възрастните поради програмата за битка със сезонния грип, са предпазени с имунизация. Внезапната висока температура и внезапно боледуване - за няколко часа, това е особено за грипа ".

Това съобщи за "Твоят ден " по доктор Гергана Николова, общопрактикуващ доктор.

По думите ѝ се взема проба за проучване, с цел да се дефинира дали е грип. "Маската ни защищава от всички респираторни болести. Събирането на прахуляк, влажното разчистване на пода и дезинфекцията имат значение, дружно с потреблението на повече плодове и зеленчуци. Трябва да се проветрява постоянно, с цел да има по-малко вирусен товар ", изясни тя. И добави, че в едно помещение е допустимо да се заразят няколко души от един болен. А имунизацията дефинира като ефикасен метод за предотвратяване. Медикът прикани да не се стартира самолечение с антибиотици.

"Започва се с повече течности, плодове и витамини, в случай че лекуващият доктор реши ", разкри доктор Николова.

На този декор броят на заболелите от грип в Благоевградско се усилват. Забелязва се растеж и в Сандански и Петрич. Болните са най-вече деца. При възрастните се следят затруднения - постоянно грипът минава в пневмонии. Трудно се разграничават признаците на грип и ковид, това става единствено с вирусологично проучване.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР