Възрастните над 65 г., които са се възстановили от, не

...
Възрастните над 65 г., които са се възстановили от, не
Коментари Харесай

Хората над 65 г. са с по-голям риск от повторно заразяване с Covid

Възрастните над 65 година, които са се възстановили от, не са ваксинирани против втора офанзива на вируса, съгласно ново изследване, което демонстрира, че хората под 65 години са доста по-малко податливи на.
Проучването, извършено в Дания, открива, че хората под 65 години са с към 80% отбрана за най-малко шест месеца от още един Covid. Но хората над 65 години имат единствено 47% отбрана, осведоми „ Гардиън “.
 COVID-19 води до бодърствуване COVID-19 води до бодърствуване
Броят на хората, страдащи от бодърствуване, се е нараснал по време на пандемията и е повишен като лавина, съобщи президентът на Руското обще...
Авторите на проучването, оповестено в здравното списание „ Lancet “, споделят, че това значи, че е жизненоважно да се вземат ограничения за отбрана на възрастните хора, които също са и по-склонни да умрат от Covid.
„ Нашето изследване удостоверява това, което редица други допускат: реинфекцията с Covid-19 се среща рядко при по-млади и здрави хора, като възрастните хора са изложени на по-голям риск да го заловен още веднъж “, сподели доктор Стин Етелберг от „ Statens Serum Institut “ в Дания.
„ Тъй като възрастните хора също са по-склонни да изпитват тежки признаци на заболяването и, за жалост, да умрат, нашите констатации ясно демонстрират какъв брой е значимо да се ползват политики за отбрана на възрастните хора по време на пандемията. Нашите изследвания също по този начин биха могли да осведомят политики, фокусирани върху по-широки тактики за имунизиране и облекчение на рестриктивните мерки за заключване. "
Дания има доста изчерпателна стратегия за тестване, като с тампон се дават на всеки, който желае, без значение дали има признаци. Повече от две трети от популацията, 4 милиона души, бяха тествани през 2020 година Изследователите са разгледали пропорциите при хората, които са дали позитивни резултати в първата вълна, сред март и май, и още веднъж във втората вълна, от септември до декември. Те също по този начин са разгледали вторите инфекции когато и да е по време на пандемията при група от 2,5 милиона души.
 Китайските специалисти от задачата на СЗО: Крайно едва евентуално е вирусът да е изминал от лаборатория Китайските специалисти от задачата на СЗО: Крайно едва евентуално е вирусът да е изминал от лаборатория
Китайските учени няма към този момент да преглеждат версията, че коронавирусът е изминал от лаборатория в град Ухан, до момента в който не получат нови потвър...
Проф. Розмари Бойтън и проф. Даниел Алтман от Имперския лицей в Лондон споделят в коментар в списанието, че „ единствено 80% отбрана от реинфекция като цяло, намаляваща до 47% при хора на възраст 65 и повече години, са по-обезпокоителни, в сравнение с оферират предходни изследвания. “
„ Всички тези данни са удостоверение, че при Sars-CoV-2 вярата за стаден имунитет посредством естествени инфекции може да не е в обсега ни и световната стратегия за имунизация с високоефективни ваксини е трайното решение “, пишат те.
Още:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР