Възрастните над 65 г., хората с увреждания, поставените под задължителна

...
Възрастните над 65 г., хората с увреждания, поставените под задължителна
Коментари Харесай

Възрастните и карантинираните хора могат да разчитат на екипите за патронажна грижа

Възрастните над 65 година, хората с увреждания, поставените под наложителна карантина и самотните родители на деца до 12 години могат да разчитат на екипите на " Патронажна грижа + " по време на пандемията.

Нуждаещите се могат да заявят доставка на храни, медикаменти и артикули от първа нужда, закупени със лични средства, както и подпомагане за неотложни административни услуги.

Общо 62 общини в България към този момент извършват договорите си по мярката, които са на обща стойност близо 24,7 млн. лева Средствата са от механизма REACT EU, отпуснати посредством ОПРЧР.

С мярката " Патронажна грижа + " се поддържат и обществените услуги, делегирани от страната действия, по време на пандемията. В плановете на общините са включени действия, свързани с стерилизация на постройките на услугите, тестване на личния състав и потребителите, преграждане на пространства за уединяване на инфектирани консуматори, спомагателни хонорари за личния състав за ексклузивен труд и други

Ако желаят да употребяват услугите по " Патронажна грижа + ", хората би трябвало да позвънят на горещите телефони в тяхната община.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР