Възрастните хора - наши родители, баби и дядовци – нерядко

...
Възрастните хора - наши родители, баби и дядовци – нерядко
Коментари Харесай

Район „Слатина“ стартира дарителска великденска кампания в полза на възрастните граждани

Възрастните хора - наши родители, баби и дядовци – нерядко остават в ъглите и сенките на публичното внимание. Ние не желаеме това да е по този начин. Идва Великден!

Ето за какво, дружно със „ Сдружение за Слатина “, районната администрация на Слатина започва дарителска акция за събиране на пакети с хранителни артикули за възрастните хора в региона. Пакетите включват брашно, захар, ориз или варива, и олио. Българска верига супермаркети към този момент подари 250 броя козунаци, които също ще бъдат част от дарителския пакет. Акцията на регион „ Слатина “ ще продължи до настъпването на Великден. КАК ПОДБИРАМЕ НА КОИ ВЪЗРАСТНИ ХОРА ДА ОКАЖЕМ ПОМОЩ - Поддържаме връзки с пенсионерските клубове. - Развиваме програмата „ Топъл обяд “ - разполагаме със описи на хората, които вземат участие в нея, както и с данните на хората, които са кандидатствали за нея, само че не са били класирани, от време на време поради разлика в прихода си от десетина лв.. - Към регион „ Слатина “ действа и програмата „ Асистенти на хора с увреждания “, с които работим компактно и всекидневно. На 19 април ще създадем събитие, на което ще връчим на хората тези дарове, а останалите ще разнесем благодарение на доброволци от „ Гражданско съдружие за Слатина “, жители, възпитаници, чиновници на районната администрация и чиновници на разнообразни компании в региона, напълно на доброволчески принцип.

За нас е изключително значимо да ангажираме младежите, защото считаме, че сходна общественополезна активност е основна за развиването им, само че и тъй като знаем, че възрастните хора доста биха се зарадвали на опцията да поддържат връзка с младите. Работата на пункта ни за Украйна ни сподели какъв брой великодушни, сърдечни и позитивно настроени към работата ни са жителите в региона. Работим с доста доброволци, в това число от огромни интернационалните компании. Даренията текат ежедневно. Вече имаме доста добре създадени връзки с нуждаещите се и този интерес към работата ни не стопира, а и беше подет и от други организации. Надяваме се да успеем да реализираме същото и с грижата за възрастните хора и това да се трансформира в наш непрестанен план и част от работата ни. Отново желаеме да подчертаем, че великденската ни акция, ориентирана към възрастните хора, е напълно доброволческа, тъй като за нас е значимо да ангажираме обществеността с проблемите на тази част от обществото. Това, което дава общината, е пункт, склад, организация, описите с хората, на които да се окаже помощ, и работното време на чиновниците, които се занимават с акцията. Всичко друго е от жителите и фирмите. Отново във връзка на Великденските празници чиновниците на регион „ Слатина “ взеха решение да поддържат с дарения Дружеството на инвалидите в региона, като за задачата ще дарят хранителни артикули особено за хората, членуващи в него.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР