Възрастните гейове и лесбийки са с по-висок процент на ваксинация

...
Възрастните гейове и лесбийки са с по-висок процент на ваксинация
Коментари Харесай

Гейовете и лесбийките се ваксинират повече в сравнение с хетеросекуалните, твърди проучване

Възрастните гейове и лесбийки са с по-висок % на имунизация против COVID-19, в сравнение с хетеросексуалните възрастни, оповестиха в ново изследване от центровете за заболявания, надзор и предварителна защита, написа USA Today.

Данните демонстрират, че 85, 4% от възрастните гейове и лесбийки на възраст над 18 години са получили най-малко една доза Коронавирус ваксина в съпоставяне със 76,3% от хетеросексуалните възрастни.

Обхватът на имунизацията е най-голям при възрастните гейове и лесбийки, бели мъже и дами, които не са латиноамериканци - 94,1% за мъжете и 88,5% за дамите.

Според изследването хората, които се разпознават като ЛГБТК, са изложени на нараснал риск от тежко заболяване COVID-19 заради по-голям риск от съпътстващи болести.

Сърдечни болести, някои типове рак, ХИВ или СПИН са някои от съпътстващите болести, от които ЛГБТК хората са изложени на по-висок риск. Освен това възрастните гейове, лесбийки и бисексуални имат по-висок % на поверие, че имунизацията против COVID-19 е значима.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР