Възрастни хора с леки когнитивни нарушения, които мислят положително за

...
Възрастни хора с леки когнитивни нарушения, които мислят положително за
Коментари Харесай

Възрастните хора могат да възвърнат паметта си, ако мислят положително

Възрастни хора с леки когнитивни нарушавания, които мислят позитивно за стареенето, е по-вероятно да възстановят паметта си, в сравнение с тези, които мислят негативно. Това откри ново изследване на факултета по публично здраве към университета Йейл, представено от Юнайтед прес интеренешънъл.

Изследването, което се основава на национално изследване на здравето и пенсионирането, е разказано в детайли в публикация, оповестена в рецензираното издание “Джърнъл ъв американ медикал асошиейшън ”.

Проучването е първото, което открива доказателства, че културнообусловеният фактор на позитивните умствени настройки за възрастта способства за възобновяване на леки когнитивни нарушавания.

Съавторите преглеждат резултатите от 1716 участници на възраст над 65 години в границите на национално изследване.

“Мнозина считат, че няма възобновяване от слабото когнитивно разстройство, само че в реалност половината от хората, които го имат, се възвръщат ”, споделя Бека Леви, професор по публично здраве в Йейл и теоретичен началник на проучването.

“Малко се знае за това за какво някои се възвръщат, а други не. Ето за какво разгледахме позитивните настройки по отношение на възрастта, с цел да забележим дали те ще оказват помощ да се даде отговор ”, добави проф. Леви.

Екипът й открива, че възрастните хора от групата с позитивни настройки за възрастта, които са почнали проучването с естествени познавателни качества, е по-малко евентуално да развият леки когнитивни нарушавания през идващите 12 години, в сравнение с тези от групата с негативни убеждения за възрастта, без значение от изходната им възраст и физическо здраве.

Авторите предвиждат, че позитивните възрастови настройки биха могли да играят значима роля за възобновяване на когнитивните качества, защото предходни пробни изследвания с възрастни хора са открили, че позитивизмът понижава напрежението, породен от когнитивните проблеми, покачва самочувствието във връзка с когнитивните качества и усъвършенства когнитивните резултати.

Според канадското Дружество за битка с Алцхаймер съвсем 40% от хората изпитват някаква форма на естествена загуба на паметта, откакто навършат 65 години, само че нормално това не им пречи да водят нормалния си ежедневен живот, предава Българска телеграфна агенция.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР