Възрастна русенка дала 30 000 евро на телефонни измамници. Това

...
Възрастна русенка дала 30 000 евро на телефонни измамници. Това
Коментари Харесай

71-годишна русенка даде 30 хил. евро на ало измамници

Възрастна русенка дала 30 000 евро на телефонни измамници. Това оповестиха от регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи в крайдунавския град.

Сигналът е подаден в полицията към 13,00 часа през вчерашния ден. 71-годишната жена обяснила, че ден по-рано на домашния й телефон се обадил мъж, който се показал за чиновник от " Криминална полиция ". Той обяснил, че телефонния й номер бил записан в тефтерче, намерено при обиск, като най-вероятно ще бъде изработен опит да бъде излъгана. " Служителят " й наредил да изключи мобилния си телефон и да не споделя на никого с кого е говорила. След това обяснил, че тя би трябвало да помогне на полицията за залавянето на група телефонни измамници. Продиктувал й телефон, на който да се свърже с него, откакто бъде потърсена от измамниците.

Минути по-късно на стационарния й телефон се обадила жена, която се показала за нейната щерка. Тя обяснила, че е в болница. " Лекуващият доктор " изискал 50 000 лв., като заплашил, че в случай че не ги заплати, ще отидат в дома й и ще я насекат на части. Възрастната жена се обадила на мнимия чиновник от " Криминална полиция " и му разказала за диалога. Обяснила, че в дома си съхранява към 30 000 евро. Тогава той й наредил да постави парите в хладилника. Няколко минути по-късно й споделил да ги хвърли през терасата на жилището, след което незабавно да се върне на телефона. Жената изпълнила напътствията. След това " служителят от " Криминална полиция " през 10-15 минути я уведомявал по телефона, че задържат по един от нарушителите в групата. Разговорът им завършил късно вечерта.

На идващия ден старата жена схванала, че е излъгана. По случая се води следствие.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР