Възрастна жена от русенско село е дала 6600 лева на

...
Възрастна жена от русенско село е дала 6600 лева на
Коментари Харесай

Жена даде 6600 лв. на ало измамници за ваксина срещу коронавирус

Възрастна жена от русенско село е дала 6600 лв. на телефонни измамници " за животоспасяваща ваксина за племенника си, който бил болен от ковид ", оповестиха от регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи в крайдунавския град.

89-годишната жена получила позвъняване на домашния си телефон към 22 часа. Непознатият мъжки глас обяснил, че е основен доктор на болничното заведение в Свищов.

Той споделил на дамата, че племенникът ѝ е болен от ковид, като за задачата е належащо да му се сложи животоспасяваща ваксина.

Разговорът траял с просълзен мъжки глас, който потърпевшата оприличила на своя родственик. Той ѝ споделил, че би трябвало да му помогне.

Псевдо докторът още веднъж се намесил, като ѝ декларирал, че би трябвало незабавно да обезпечи пари. Жената обяснила, че има налични 6600 лв..

Телефонният диалог траял повече от два часа, като най-после старата жена изпълнила напътствията - опаковала 6500 лв. в найлонова торбичка, а други 100 лв. подготвила за " водача от болничното заведение ", който ще пристигна на адреса, с цел да ги получи.

Пратеникът дошъл пред дома ѝ и тя му предала парите, като в това време още разговаряла с " доктора " по телефона.

Жената схванала, че е излъгана по-късно и подала сигнал в полицията.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР