Възрастна жена от Русе е поредната жертва на телефонните измамници.

...
Възрастна жена от Русе е поредната жертва на телефонните измамници.
Коментари Харесай

Възрастна русенка даде повече от 10 000 лева на телефонни измамници

Възрастна жена от Русе е следващата жертва на телефонните измамници. Тя дала на нарушителите 10 400 лв. и златни украшения, оповестяват от регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи в крайдунавския град.

Около 14.30 часа през вчерашния ден 67-годишната жена обяснила в полицията, че няколко часа по-рано на домашния й телефон се обадил чужд мъж, който се показал за "главен комисар Стефан Кънчев ". Той й споделил, че е обект на телефонни измамници, които ще й се обадят. Необходимо било да спомага на полицията, с цел да бъдат арестувани. След това диалогът траял по мобилния телефон на русенката. В същото време на домашния уред се обадила жена, която плачейки, се показала за щерка й. Тя обяснила, че си счупила крайници, а "докторът " допълнил, че са нужни 50 000 лв. за интервенция. След като 67-годишната жена декларирала, че няма толкоз, той почнал да я наскърбява и заплашва.

По мобилния телефон "комисар Кънчев " я попитал дали има пари и златни украшения в дома си. Тя дала отговор, че има, както и 10 000 лв. в банка. По негово разпореждане дамата поставила в дамската си чанта 400 лв., които били у нея, и златните украшения. Така се отправила към банковия клон. Псевдополицаят й обяснил, че имало подадена поръчка за изтегляне и измамниците ще й вземат парите. "Комисарят " й споделил, че е следена от цивилни чиновници на Министерство на вътрешните работи и разпоредил да не затваря мобилния си телефон. След като стигнала пред банката, "Кънчев " й обяснил да влезе, без да се оглежда. Предупредил я, че в случай че служителката я попита за какво тегли парите, да й каже, че й трябват за интервенция на очите в Турция.

След като изтеглила сумата, "комисар Кънчев " я упътил към мястото, където да я остави дружно със златните украшения и документа за изтегляне. Когато изпълнила напътствията, открила, че служителят на реда е прекъснал телефонния диалог. Тогава дамата се обадила на щерка си и схванала, че е излъгана.

По случая се води следствие.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР