Възрастна жена от Попово е дала на извършители на телефонни

...
Възрастна жена от Попово е дала на извършители на телефонни
Коментари Харесай

Баба от Попово даде 7000 лева на измамници

Възрастна жена от Попово е дала на причинители на телефонни измами 7000 лв.. По време на позвъняването, с което е била излъгана, тя била в дома си дружно със своя родственик, която измамниците предиздвикали да излезе от жилището, оповестиха от ОД на Министерство на вътрешните работи в Търговище.
Измамата станала в понеделник. Мъж, представящ се за старши контрольор от Попово, помолил 73-годишната жена за подпомагане при провеждането на интервенция по задържането на причинители на телефонни измами. По-младата й родственик трябвало да нареже вестници във формата на банкноти, които да занесе в региона на кооперативния пазар в града, с цел да бъдат арестувани измамниците. Когато тя напуснала жилището, старата жена била уверена по телефона да пусне парите - общо 7000 лв., от балкона на жилището си в централната част на града. Образувано е досъдебно произвеждане.
От началото на годината това е втората записана телефонна машинация в Попово. При първата - през януари, 86-годишна жена бе дала 985 лв.. Куриерът - 51-годишен мъж от поповското село Априлово, бе арестуван с помощта на бързите дейности на чиновниците на полицията.
От там още веднъж припомнят на жителите да не се доверяват на непознати по телефона, изключително когато по друг претекст се желаят пари.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР