Възрастна жена от лясковското село Джулюница е дала на телефонни

...
Възрастна жена от лясковското село Джулюница е дала на телефонни
Коментари Харесай

Баба даде 13 000 лева и 500 паунда на телефонни измамници

Възрастна жена от лясковското село Джулюница е дала на телефонни измамници 13 хиляди лв. и 500 паунда, оповестиха от пресцентъра на ОД на Министерство на вътрешните работи във Велико Търново.

Вчера следобяд на домашния телефон на 72-годишна жена се обадил чужд мъж, който се показал за началника на престъпна полиция в Стражица. Той обяснил, че в района има телефонни измамници, които желаят пари под претекст, че ще бъдат употребяват за болен родственик и я предизвестил да не се поддава.

След това се обадил мъж, който изискал 60 000 лева, отправил закани и сложил изискване сумата да бъде предадена до 20 минути. Жената се обадила на мнимия служител на реда и му разказала за телефонното позвъняване. Той я посъветвал да извърши напътствията измамниците и да не се тревожи, тъй като в селото към този момент имало цивилни служители на реда, които щели да ги заловят.

Убедена, че оказва помощ на полицейските чиновници дамата събрала всички налични средства и оставила парите наоколо до кошара за животни до дома й.

В следствие открила, че е излъгана и алармирала в полицейското ръководство в Горна Оряховица. По случая е стартирано досъдебно произвеждане.

От ОД на Министерство на вътрешните работи - Велико Търново припомнят на жителите и най-много на възрастните и самотно живеещи хора да не се поддават на лъжите на телефонните измамници, че са полицейски чиновници и при най-малките зародили подозрения в телефонни диалози с непознати неотложно да сигализиратв околните полицейски ръководства.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР