Възрастна жена от Лом осъди местната власт, заради теч от

...
Възрастна жена от Лом осъди местната власт, заради теч от
Коментари Харесай

Жена осъди местната власт заради теч от покрив

Възрастна жена от Лом осъди локалната власт, поради теч от покрива на общинското жилище, в което е настанена. Според съда наемателката неведнъж е алармирала притежателя на парцела, само че без резултат. Какви са вредите вследствие на течащия покрив и по какъв начин дава отговор общината?

Общинското жилище е къща в самия център на Лом. Покривът е изтърбушен и пространството под него е цялостно с кофи и легени, които да събират дъждовната вода. При пороен дъжд по стените се стича вода.

Наемателката е на 73 години и страда от астма. Живее в къщата от 2007 година Тъй като жилището ѝ е съвсем постоянно влажно, болестта се утежнява. Появява се и ставно заболяване.

„ Когато завали, тече отвред. Всяка година депозирам по 3-4 тъжби. Казват ми, че нямат време и не могат да дойдат. Жалбите се крият – единствено една от тях е стигнала до кмета “, споделя Виктория Иванова пред БТВ.

Според нея не може да се реализира съгласие с общината. Голяма част от ремонтите по къщата са правени с персонални средства. Дъщерята на Виктория споделя, че майка ѝ е гледала заболели хора, с цел да изкара пари за материалите. За да не заплащат на майстори, майката и дъщерята сами шпакловат и боядисват.

От локалната власт декларират, че нямат планувани средства за ремонт на къщата, само че ще изпълнят решението на съда след приемането на бюджета за 2023 година В момента те харчат една дванадесета от парите през 2022 година, което не е задоволително.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР