Възрастна жена от Ботевградско е била измамена по телефона със

...
Възрастна жена от Ботевградско е била измамена по телефона със
Коментари Харесай

Възрастна жена от Трудовец даде 11 500 лв. на мним полицай

Възрастна жена от Ботевградско е била излъгана по телефона със сумата от 11 500 лева Това оповестиха от пресцентъра на ОДМВР-София.

Около 16.10 часа на 31 януари 68-годишна жена от с. Трудовец съобщила в полицията, че е станала жертва на телефонна машинация. Потърпевшата разказала, че малко след обяд на домашния си телефон е получила две поредни позвънявания от непознати мъже, като по време на първия диалог получила закани за живота и здравето си. Непосредствено по-късно позвънил втори чужд, който се показал за чиновник на полицията и изискал „ подпомагане “ от обезпокоената жена за залавянето на нарушителите, като я уговорил да събере всичките се налични спестявания и да ги съобщи на неговите сътрудници, които ще дойдат пред адреса с цивилни коли. Жената изпълнила дадените указания и предала сумата от 11 500 лв..

По случая е формирано досъдебно произвеждане за осъщественото закононарушение.

От ОДМВР-София за следващ път приканват жителите да не се поддават на провокации за даване на парични средства по отношение на провеждаща се полицейска интервенция за залавяне на причинители на закононарушения. Ако на телефона се получи позвъняване от чужд, който твърди, че е полицейски чиновник и помоли за подпомагане във връзка със задържането на незаконна група, като за задачата би трябвало „ единствено “ да предадете всичките си налични спестявания и златни украшения, то по отношение на Вас се прави опит за машинация! ПОЛИЦИЯТА НЕ ТЪРСИ СЪДЕЙСТВИЕ ОТ ГРАЖДАНИТЕ Пожарна охрана ТОЗИ НАЧИН! При приемането на сходно позвъняване запазете самообладание, неотложно потърсете контакт с Вашите близки, сигнализирайте на тел. 112 или в най- близкото ръководство на Министерство на вътрешните работи, съобщете на кмета на обитаемото място или на полицейския контрольор, обслужващ региона Ви, поучават от полицията.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР