Възрастна жена от Божурище е станала поредната жертва на телефонните

...
Възрастна жена от Божурище е станала поредната жертва на телефонните
Коментари Харесай

Пенсионерка от Божурище изгоря с 20 бона в ало измама


Възрастна жена от Божурище е станала следващата жертва на телефонните измамници. Тя се е дала прошка със сумата от 20 000 лв..

Около 15:00 часа през вчерашния ден 71- годишна жена сама съобщила в полицията, че е станала жертва на телефонна машинация. Потърпевшата споделила, че по обяд на стационарния й домакински телефон позвънил чужд мъж, който се показал за чиновник на Министерство на вътрешните работи. Мнимият служители на реда изкусно я убедил, че е належащо да спомага за предотвратяването на тежко престъпно закононарушение, като за задачата би трябвало да даде всичките си налични спестявания. Възрастната жена изпълнила дадените й инструкции и закачила на оградата на парцела си плик с 20 000 лв.. По случая в РУ- Сливница е формирано досъдебно произвеждане.

ОДМВР- София приканва жителите да не се поддават на провокации за даване на парични средства по отношение на провеждаща се полицейска интервенция за залавяне на причинители на закононарушения. " Ако на телефона си получите позвъняване от чужд, който твърди, че е полицейски чиновник и Ви помоли за подпомагане във връзка със задържането на незаконна група, като за задачата би трябвало " единствено " да предадете всичките си налични спестявания и златни украшения, то по отношение на Вас се прави опит за машинация! ", споделят от Министерство на вътрешните работи. И акцентират, че полицията не търси подпомагане от жителите по този метод.

" При приемането на сходно позвъняване запазете самообладание, неотложно потърсете контакт с Вашите близки, сигнализирайте на тел. 112 или в най- близкото ръководство на Министерство на вътрешните работи. Съобщете на кмета на обитаемото място или на полицейския контрольор, отговарящ за региона Ви! ", приканват органите на реда.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР