Възрастна жена, настанена във варненски дом, е в тежко състояние.

...
Възрастна жена, настанена във варненски дом, е в тежко състояние.
Коментари Харесай

Насилие над възрастна жена в дом? Близките я намират като труп увит в одеяло

Възрастна жена, настанена във варненски дом, е в тежко положение. За това сигнализираха нейните близки. Жената сега е настанена в интензивно поделение на МБАЛ " Св. Марина " и съгласно думите на нейните близки е на косъм от гибелта. 

Според историята, която описа Веселин Марков, брачен партньор на дъщерята на потърпевшата стара жена, отивайки да я вземат за няколко дни от вкъщи я откриват в полуживо положение, с две огромни синини на очите, извърнат нос и прехапан език, увита в чаршаф в изпражнения. 

Веселин Марков сподели още пред Радио Варна, че съгласно тях, старата жена е била бита, със синини по дланите, все едно е била с белезници завързана за леглото, а съгласно думите на работещите в дома, които той цитира - дамата е паднала от леглото и по тази причина има голям брой синини по тялото.

Близките на 76-годишната жена незабавно я прибират, по думите им, " като мъртвец завит в одеяло " на 18 януари и я откарват непосредствено в болница " Св. Марина ". Лекарите не им дават огромни очаквания и те чакат всеки миг неприятни вести. Подали са сигнал в полицията, задействали са и юристи, които да работят по случая. Близките на потърпевшата желаят да се даде публичност по случая и отговорните да си получат заслуженото. 

При първите ни два опита за връзка с дома за възрастни бяха несполучливи, само че при идващ подобен насреща ни подвигна Донка Зюмбюлиева, притежател на дома. 

" Аз не съм видяла дамата, тъй като не съм била там. Но там си има шеф. Единственото, което знам и ми е предадено и съм споделила в полицията е, че дамата е падала неведнъж. Те са уведомявани за това, че е падала неведнъж. Написано е в рапортната ни тетрадка, че са уведомявани, че майка й пада и се удря, изхлузва се от леглото. И синът, и дъщерята са изцяло наясно с това нещо. Въпросният ден, когато е паднала дамата, отново споделям аз не съм участвала, си е блъснала главата и си е прехапала езика. Има непокътнат чат, сред шефката и дъщерята на дамата, който сме дали в полицията, в какъв брой часа е станало това (преди 8ч.), а въпросните хора отиват в 14:15ч. ". 

Донка Зюмбюлиева добави, че околните на дамата са я взели, до момента в който шефката е приготвяла медикаментите, които би трябвало да й се дават. Тя е безапелационна, че сходни неща, за които околните на старата жена описаха, не са се случвали, нито в този момент, нито, по всяко време било през тези 11 години, в които тя се занимава с този дом за възрастни хора.  

" Има запис на всички диалози, видеонаблюдение в коридорите на приюта ", добави Зюмбюлиева. Тя твърди, че си ляга с чиста съвест и също желае истината да излезе нескрито.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР