Възрастна жена, на 89 години, от русенско село е дала

...
Възрастна жена, на 89 години, от русенско село е дала
Коментари Харесай

Жена от Русе даде 6600 лв. на “ало” измамници за Covid ваксина

Възрастна жена, на 89 години, от русенско село е дала 6600 лв. на телефонни измамници " за животоспасяваща ваксина за племенника ѝ, който бил болен от ковид ", оповестиха от дирекцията на Министерство на вътрешните работи в града.

Около 22 часа в неделя старата жена получила позвъняване на домашния си телефон. Непознати мъжки глас обяснил, че е основен доктор на болничното заведение в Свищов. Той споделил на дамата, че племенникът ѝ е болен от ковид и бързо би трябвало да му се сложи животоспасяваща ваксина.

Чул се различен просълзен мъжки глас, който потърпевшата оприличила на своя родственик. Той ѝ споделил, че би трябвало да му помогне.
Измамникът лекар още веднъж поел телефонната слушалка, като добавил, че дамата би трябвало незабавно да обезпечи пари. Тогава, 89 годишната жена обяснила, че има налични 6600 лв..

Над 2 часа траял телефонния диалог, като най-после старата жена изпълнила напътствията - опаковала 6500 лв. в найлонова торбичка, а други 100 лв. подготвила за човек, който ѝ било обяснено, че ще е водача от болничното заведение. Той щял да пристигна на адреса, с цел да ги получи.

Пратеникът дошъл пред дома ѝ и тя му предала парите, като в това време още разговаряла с " доктора " по телефона.
По-късно дамата схванала, че е излъгана и подала сигнал в полицията.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР