Възрастна жена е загинала при пожар в къщата й в

...
Възрастна жена е загинала при пожар в къщата й в
Коментари Харесай

Жена изгоря в пожар, пострада огнеборец

Възрастна жена е починала при пожар в къщата й в шуменското село Троица. По време на гасене на стихията потърпевш и огнеборец.

Сигнал за случая бил признат към 22:50 часа в дежурната част на пожарната в остарялата столица Велики Преслав. Съобщено било, че гори парцел на ул. " Блакан " и той се населява от самотноживееща жена, която евентуално не е съумяла да го напусне.

Към мястото на произшествието незабавно са ориентирани 2 противопожарни екипа на РСПБЗН- Велики Преслав. На място огнеборците заварили да гори двуетажна къща и прилежаща към нея селскостопанска сграда.

На помощ в очистване на огъня пристигнали още 2 екипа от РСПБЗН- Шумен. Силно развития пожар не разрешил на огнеборците да влязат в парцела, с цел да търсят хора.

При пожарогасителните дейности в една от стаите на първия етаж е открито мощно обгоряло тяло. Предполага се, че починалата е 71-годишната собственичка на парцела.

При изнасяне на мощно нагрята железна бутилка с газ пропан - бутан е потърпевш пожарникар от Велики Преслав. Получил е обгаряне на пръсти на дясна ръка, обработен е на място от екип на незабавна помощ и е довършил служебните си отговорности.

Пламъците на повърхност от към 200 кв. м са премахнати от 9-ма огнеборци благодарение на 36 тона вода. Унищожено е домашно имущество, мебели, уреди, техника. Спасена от опожаряване е къща в съседство.

На място, за опазване на произшествието, е останал екип на РУ- Велики Преслав. В ранните часове през днешния ден, на ярко е почнал оглед. Образувано е досъдебно произвеждане. Причините за пораждане на пожара са в развой на определяне, оповестяват от пресцентъра на полицията в Шумен.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР