Възрастна жена е починала в МБАЛ „Св. Мина“ днес. Тя

...
Възрастна жена е починала в МБАЛ „Св. Мина“ днес. Тя
Коментари Харесай

Паника в Пловдив! Почина жена със съмнения за коронавирус

Възрастна жена е умряла в МБАЛ „ Св. Мина “ през днешния ден. Тя е била със признаци на ковид, само че инфекционист в болничното заведение е отхвърлил вероятността дамата да е била инфектирана с COVID-19. Това съобщи на ексклузивен брифинг доктор Танчева-Манчева от РЗИ-Пловдив, прецизира TrafficNews.

По-рано през днешния ден доктор Румен Стоилов от болничното заведение съобщи, че в „ Св. Мина “ е призната 84-годишна жена в тежко положение със признаци на COVID-19.

„ Преди това тя е била в друга болница. Само, че при нас няма нито тампони, с които можем да вземем секрет, нито хранителна среда, в който да сложим тестът, с цел да може тя да оцелее, до момента в който стигне до някоя от лабораториите в Стара Загора или в София.

Прегледахме я на рентген, белият ѝ дроб очевидно е изумен от вирусна зараза.

Обадихме се на кола за спешна помощ да пристигна, с цел да откара в Инфекциозна, само че ни отхвърлиха. Казаха ни, че през днешния ден ще пристигна експерт от РЗИ да вземе проба.

Ако тази жена е била инфектирана, сега цялото поделение си получава порцията “, уточни доктор Стоилов.

Все още не излиза наяве по какъв начин дамата е била тествана, поради че съгласно изказванията на доктор Стоилов, няма опция за взимане на качествена проба от хората в лечебното заведение. Не е и обявено да ѝ е взимана проба. Така не излиза наяве по какъв начин се отхвърля хипотезата за ковид.

Междувременно 9 пациенти лежат в Инфекциозната клиника в Пловдив със подозрения за ковид. Пробите им са изпратени в лаборатория.

„ Екипите са свръх натоварени “, сподели доктор Манчева-Танчева и добави, че близо 60 души чакат пред болничното заведение.

Специалистите работят напрегнат, добави регионалния шеф Дани Каназирева.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР