Възрастна жена дари спестяванията си на столичната болница „Св. Иван

...
Възрастна жена дари спестяванията си на столичната болница „Св. Иван
Коментари Харесай

Възрастна жена дари спестяванията си на столична болница

Възрастна жена подари спестяванията си на столичната болница „ Св. Иван Рилки “. 71-годишната Венка Зарева получава малко над минималната пенсия, само че е заделила за Отделението по хематология 500 лева, което се равнява на приходите ѝ за два месеца.

Там дамата се лекува от злокачествено заболяване на кръвта повече от година. „ Живея при фамилията на щерка ми, все по една чорба ще има и за мен, гладна няма да остана, а друго не ми би трябвало “, изяснява старата жена.
Лекарският съюз с дарителска акция за фамилиите на умряли медици в борбата с ковид Първата вноска по сметката в размер на 5000 лева ще бъде направена от БЛС за фамилията на умрялата лекарка от УМБАЛ-Сливен
Венка има общо 42 години трудов стаж – 22 като счетоводител и още 20 като шивачка, само че признава, че в случай че не са околните ѝ, надали ще успее да оцелее със скромната си пенсия.

„ Когато чух, по какъв начин атакуват болница доста се ядосах. Почувствах го като персонална засегнатост. Ако не бяха лекарите тук, в този момент нямаше да съм жива. Винаги са се отнасяли към мен, а и към всички пациенти, с голямо внимание “, споделя 71-годишната жена.
Хематологията и гастроентерологията на „ Св. Иван Рилски “ още веднъж одобряват пациенти Те бяха затворени за стерилизация, откакто бяха открити 12 медици и 4 медици с COVID-19
Клиниката по гастроентерология и Отделението по хематология в болничното заведение стопираха приема на пациенти за няколко дни след Великден. 12 медици и четирима пациенти от болничното заведение бяха инфектирани с COVID-19.

Това не е първия път, в който старата жена показва своята поддръжка за медиците. С щерка си тя се е включвала нееднократно и в изпращането на есемеси за благотворителната акция в поддръжка на лекарите на първа линия, които се борят с ковид.

„ За мен лекарите са герои и това е моят непретенциозен метод да им кажа „ благодаря “, споделя дамата.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР