Възрастен мъж (видимо на около 70 години, може би и

...
Възрастен мъж (видимо на около 70 години, може би и
Коментари Харесай

Пациентски разказ: Ако си с пневмония, но не и с КОВИД, няма място в редица болници в София

Възрастен мъж (видимо на към 70 години, може би и повече), с двустранна бронхопневмония, не е могъл да влезе в няколко лечебни заведения в София и е стигнал до животозастрашаващо положение. Случаят е от 13 септември.

За кои лечебни заведения става въпрос – първо, " Белодробната при Сточна гара ", по думите на брачната половинка му, която описа всичко пред bTV. В " Софиямед " пък споделили, че нямало белодробно поделение. В " Пирогов " доктор им споделил, че от 16 юли имало заповед да се одобряват единствено заболели от ковид, без други заболели с белодробни проблеми.
 Председателят на Европарламента в болница с пневмония Председателят на Европарламента в болница с пневмония
Председателят на Европейския парламент Давид Сасоли е признат в болница в Страсбург поради пневмония. Състоянието му е устойчиво, разгласи дн...

След това – в профилираната белодробна болница отговорът е същият като в " Пирогов ", по думите на дамата. " Отиваш и питаш непосредствено министъра за какво не одобрявам брачният партньор ви ", споделил доктор на дамата, визирайки заповед на здравния министър доктор Стойчо Кацаров.

Накрая, откакто тръгнали от 7:30 часа по лечебни заведения, в 13:00 часа е извикана кола за спешна помощ, а от " Спешна помощ " им споделили, че има места във ВМА и Александровска болница, само че след това прецизирали, че заповедта на здравния министър важала и за тях. Само че публично Александровска болница твърди, че няма заповед, която да ги задължава да бъдат одобрявани единствено КОВИД заболели и никакви други, когато става въпрос за белодробни здравословни проблеми.

Накрая пациентът и брачната половинка му отиват в Окръжна болница " Св. Анна ", като брачният партньор ѝ безусловно примрял и почнал да посинява от неналичието на въздух, само че защото лекарите в лечебното заведение били предизвестени от " Спешна помощ ", реагирали доста бързо и го избавили. Сега индивидът още не може да стане от леглото, а диагнозата е, че двустранната бронхопневмония е с доста мощна бактериална зараза.

" Хиляди благодарности на тези хора ", сподели дамата, визирайки „ Спешна помощ ” и лекарите в болница " Св. Анна ".
 Хиляди ваксини са пред бракуване. България продължава да е последна по имунизации в Европа Хиляди ваксини са пред бракуване. България продължава да е последна по имунизации в Европа
Ямбол е на крачка от „ тъмночервената ” зона поради високата смъртност и дребния брой имунизации. На фона на това срокът на бл...

Съпругата е пуснала сигнал до здравното министерство, както и до президента.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР