Възрастен мъж в тежко състояние е починал в Спешния център

...
Възрастен мъж в тежко състояние е починал в Спешния център
Коментари Харесай

Възрастен мъж от Дупница почина след часове чакане да бъде приет по спешност |

Възрастен мъж в тежко положение е умрял в Спешния център на Дупница, след 5 часа очакване да бъде настанен в интензивно поделение. Случаят е от 12 февруари, оповестява Нова телевизия.

По думите на Магдалена Галчева, снаха на умрелия, две лечебни заведения са отказали да приемат свекъра ѝ. Жената споделя по какъв начин се е стигнало до нещастната развръзка:

" Първо го закарахме в частната болница в Дупница. Там споделиха, че няма места и не може да бъде признат. Върнахме се в Спешния център. Пет часа стояхме, до 8 вечерта. Той беше включен на О2. Аз вървях до държавната болница, откъдето беше изписан ден преди този момент. Говорих с дежурната лекарка и тя ми сподели че няма места. Единственото място било в интензивното COVID поделение. Ако подпишем, че те не носят отговорност, щели го одобряват ", изясни снахата на умрелия.

В позиция от частната болница, където са отказали да одобряват пациента, са обяснили, че откакто е изписан от държавната, по закон в рамките на един месец, в случай че още веднъж се наложи лекуване, би трябвало да бъде откаран там.

" На нас нищо не ни обясниха. Просто споделиха че няма места. Явно беше по преценка на лекарите от Спешната помощ. Искам да подчертая обстоятелството, че той 5 часа заставам там на О2 и системи и никоя болница не му оказа помощ, това към този момент е всекидневие. Това способства за гибелта му. Преди две седмици лежа в частната болница, изписаха го, на другия ден му стана неприятно. Дъщеря му отново вика кола за спешна помощ, вкараха го в държавната болница. Минаха 5 дни този човек не се оправя. Само източват здравната пътека. Изписаха го с една чанта медикаменти. Говорихме с тях по телефона, нищо не ни обясниха. Сега излизат някакви изявления, че бил болен от рак, че имал мозъчен инсулт. Никой на нас това не ни го сподели, до момента в който не излезе скенера вечерта в 8 часа. Загриженост имаше само от лекаря, който беше там, сестрите се държаха доста жестоко. Потресена съм ", възмутено разяснява дамата.

От частната болница са обяснили още, че одобряват и такива пациенти, в случай че им е докладвано за неотложност. В този случай това не е било направено.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР