Възрастен мъж си получи част от откраднатите пари, след като

...
Възрастен мъж си получи част от откраднатите пари, след като
Коментари Харесай

Над 11 000 лв. върнаха на възрастен мъж, след като осъдиха крадците

Възрастен мъж си получи част от откраднатите пари, откакто крадците бяха наказани . Това оповестяват от Районна прокуратура - Добрич.

Признаха за отговорен 44-годишния мъж , който беше притеглен към наказателна отговорност за кражба на 18 750 лева . от възрастен мъж и неговият брат - упрекнат във вещно укривателство на сумата от 18 000 лева .

В края на януари тази година, при посещаване в дома на възрастен комшия, единият брат се възползвал от обстоятелството, че познавал от дълго време пострадалия и знаел къде той крие парите си. Тогава той откраднал огромна сума пари - 18 750 лева След като направил закононарушението, 44-годишният мъж споделил за стореното със своя брат и му дал част от откраднатото.

Другият от крадците не алармирал органите на реда и изхарчил за свои потребности част от парите . В хода на следствието част от сумата - 11 290 лв. , била открита и конфискувана от органите на досъдебното произвеждане. Парите са върнати на потърпевшия след привършване на правосъдното произвеждане.

На мъжът, който е направил кражбата, е наложено наказване отнемане от независимост за период от една година, изтърпяването на което се отсрочва с три години изпитателен период. Неговият брат е наказан на една година отнемане от независимост, като е приведено в действие и предишно наказване на мъжа - отнемане от независимост за период от 5 месеца.

Присъдата предстои на митинг и обжалване в 15-дневен период пред Окръжния съд в Добрич.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР