Възрастен мъж с ковид е починал тази нощ в София,

...
Възрастен мъж с ковид е починал тази нощ в София,
Коментари Харесай

Мъж с COVID-19 почина в София след отказ да бъде приет в болница

Възрастен мъж с коронавирус е умрял тази нощ в София, откакто никоя болница не го е приела. Това се разбра през днешния ден, откакто през вчерашния ден 47-годишната щерка на мъжа безрезултатно се опитваше да откри банкет в лечебно заведение за татко си. Тя разгласява нощес във " Facebook " тревожни постове, че обикалят с кола за спешна помощ софийските лечебни заведения, само че на никое място няма места.

Мъжът е бил със сатурация 50 съгласно домашния пулсоксиметър. Отишли са и до " Пирогов ", само че оттова, по непотвърдена информация, са отказали с претекста, че нямат коронавирус поделение. Болният е умрял няколко часа по-късно.

По време на пандемията през 2020 година дъщерята оказва помощ като доброволец в COVID-отделението на Александровска болница, като дава 12-часови смени три пъти седмично.

" Сега " попита здравното министерство къде сега се настаняват болните от ковид, откакто лечебните заведения закриха коронавирус отделенията си. И още - за какво индивидът не е признат на никое място, всички ли кревати в столицата са заети, за какво колите за спешна помощ не знаят къде има свободни кревати и кой ще понесе отговорност за това, че пациентът не е получил навременна и съответна помощ.

Оттам дадоха отговор, че според нормативната уредба " лечебните заведения за болнична помощ са длъжни да поддържат условия за банкет и лекуване на пациенти с COVID-19, като това следва да е в условия на изолираност ".

" Болните единствено от COVID-19 може да се лекуват в структури (отделения, клиники) по инфекциозни заболявания или в други структури по специалности с лечебна устременост в условия на изолираност и при съблюдаване на противоепидемичните ограничения. Пациенти, които в същото време имат и други болести, съгласно тежестта на болестта и нуждата от навреме и интензивно лекуване, могат да бъдат приети в болница в условия на изолираност в отделението по главното заболяване с консултация във връзка с СOVID-19 от експерт при нужда ", показаха от Министерство на здравеопазването.

Оттам означават, че посредством новата система за съгласуваност сред лечебните заведения и Центъра за незабавна здравна помощ е основана опция незабавните екипи да разполагат в действително време с информация за свободните болнични кревати. Защо в съответния случай това не е станало, е неразбираемо. " Сега " се опита да се свърже и със незабавната помощ в София, само че безуспешно.

По случая с умрелия мъж се прави инспекция, показаха още от Министерство на здравеопазването.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР