Възрастен мъж почина, след като му бе отказано да бъде

...
Възрастен мъж почина, след като му бе отказано да бъде
Коментари Харесай

Възрастен мъж със симптоми на COVID-19 почина, след като болница отказа да го приеме със задух

Възрастен мъж умря, откакто му бе отказано да бъде признат в болница. Сигналът този път е подаден от дъщерята на възрастен мъж от Плевен.

Дъщерята на умрелия мъж Ралица Окова описа, че първите признаци татко ѝ получил при започване на предходната седмица. На 16 октомври положението на мъжа почнало да се утежнява и потърсил персоналния си доктор. Направили му рентгенова фотография, изписали му антибиотик.

"Дойдох в дома на родителите си в неделя сутринта, с цел да изчакаме дружно колата за спешна помощ. Около 3 часа чаках пред Спешна помощ, най-после ме извикаха, с цел да ми кажат, че татко ми, който не можеше да диша, ще бъда изписан ", съобщи пред Нова дъщерята на умрелия пенсионер.

"Той даже не беше настанен, а единствено мина през обзор на Спешното. Баща ми беше със зной, самичък ми сподели, че не може да диша ", добави още Окова.

"Баща ми не можеше да върви - водачът на колата за спешна помощ му оказа помощ да се качи по стълбите на болничното заведение. Отидох при него в болница, пробвах да го прегърна, молих се да го одобряват в болничното заведение ", сподели дъщерята на мъжа.

"Линейката нямаше никаква подготвеност за реанимация и подготовка за инфектиран човек. Баща ми умря на втория етаж в дома си ", разкри Ралица Окова.



Починалият Тодор Георгиев е бил пенсионер, доста деен, без съпътстващи болести. Дълги години е бил чорбаджия, споделя щерка му.

Момчил Цветков, представител на УМБАЛ "Д-р Георги Странски "- Плевен изясни, че мъжът не е бил настанен в болница, тъй като няма позитивен ПСР тест. "Съмнителните за ковид се изчакват. Не можем да настаним всички със признаци, по този начин болничното заведение ще се изпълни за ден. Настаняват се хора в доста тежко положение, няма задоволително кревати ", сподели той.

Според представителят на болничното заведения мъжът е получил инфаркт. Ралица Окова съобщи, че татко и не е имал проблеми със сърцето, а на никое място в формалните документи не се показва, че е умрял от инфаркт. Баща ми имаше двустранна бронхопневмония.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР