Възрастен мъж почина, докато опитва да помогне на пожарникарите да

...
Възрастен мъж почина, докато опитва да помогне на пожарникарите да
Коментари Харесай

Мъж почина, докато помагал за гасене на пожар в Бургаско

Възрастен мъж умря, до момента в който пробва да помогне на пожарникарите да загасят огнище до вилната зона в „ Росенец” край Бургас. В региона горят три огнища.

70-годишният мъж е гражданин на вилна зона „ Росенец”. Докато е помагал на пожарникарите да загасят огъня, той е паднал. Усилията на пожарникарите да го спасят не се увенчали с триумф.

Друг пожар гори в средецкото село Белила. Три екипа на място се пробват да загасят запалили се сухи треви и растителност.

Дюните в несебърския квартал „ Черно море " през днешния ден още веднъж горяха. Пламъците доближиха на метри от крайните къщи в квартал „ Черно море”. На място с огнената буря се бореха екипи на пожарната, на Общината, горски чиновници. В преодоляването на огъня се включиха и доброволци.

„ Всичко гори - и зелена, и суха тревна повърхност. Обсегът е доста огромен. Вкараха и трактор, който би трябвало да отдели района”, описа по-рано през днешния ден Мартин Георгиев, който е един от доброволците.

Основна причина за пожарите е човешка немарливост, която е подкрепена от извънредно високите температури и бурния вятър, който бушува в последните два дни на територията на Бургаска област.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР