Възрастен мъж пътува километри всеки ден в продължение на седмица,

...
Възрастен мъж пътува километри всеки ден в продължение на седмица,
Коментари Харесай

Чичо Пацо от Банишора трогна пловдивчанин с постъпката си

Възрастен мъж пътува километри всеки ден в продължение на седмица, с цел да откри пловдивчанин, който си е изгубил портфейла. Тъй като нямал нищо друго с изключение на имена и адрес, той написал писмо на притежателя и всеки ден го чакал на тъкмо несъмнено място в София, с цел да му го съобщи.

Всичко почнало при започване на предходната седмица, когато Георги си изгубил портфейла си, споделя bgonair.bg. По съвет на другари още на идващия ден оповестил документите за изгубени и въпреки всичко нещо от вътрешната страна му дало вяра, че ще ги откри.

Вечерта на прибиране, мъжът, който е от Пловдив, намерил в пощата си писмо без адресант, а текстът го оставил без думи:

Здравей, Георги!

Аз съм чичо Пацо от " Банишора ". Снощи открих твоята кожена кесийка с документи, 9 на брой - 4 карти плюс тази за тока, персонална карта, шофьорско удостоверение и талонче. Предлагам ти следното, защото аз нямам телефон и нямам пари, с цел да дойда до Пловдив, всеки ден, считано от сряда, ще очаквам на пилоните на НДК сред 17 и 18 ч. Знам по какъв начин изглеждаш. Сега се успокой и до скоро.

Георги не съумял да отиде на срещата незабавно. Дни по-късно се явил леко песимистичен дали ще бъде чакан с толкоз огромно забавяне. И повярвал, че положителното още го има.

Чичо Пацо чакал от сряда до понеделник, с цел да се появи притежателят на портмонето. " Точно това, което си представях, беше. Интелигентен човек, сред 60 и 70 години ", описа Георги. Любопитен миг от историята е, че двамата герои в историята са родени на една и съща дата.

Днес и двамата са удовлетворени. Георги, че е получил движимостите си още веднъж, а чичо Пацо, че е направил положително. Не изискал нищо в подмяна, макар че живее в полупорутена къща.

Във Фейсбук Георги сътвори и група " Да помогнем на чичо Пацо ".

" За страдание, не съумях нищо друго да измъкна - от какво има потребност. Отказва всичко - храна, облекла, заслон, не желае! Ще продължа да се боря, да може да му помогнем най-малко за къщата. Ще ви държа в течение и отново ще пиша и ще опиша малко за него от това, което знам ", написа Георги.

По-рано през днешния ден пловдивската полиция оповести и различен случай с загубен, открит и върнат портфейл, който се е разиграл в Столипиново.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР