Възрастен мъж от Русе стана поредната жертва на телефонните измамници,

...
Възрастен мъж от Русе стана поредната жертва на телефонните измамници,
Коментари Харесай

Tелефонни измамници "заработиха" над 18 000 лева за 12 дни в Русенско

Възрастен мъж от Русе стана следващата жертва на телефонните измамници, откакто даде 6300 лв. на нарушителите. Това оповестиха от полицията в крайдунавския град.

Русенецът разказал пред проверяващите, че получил позвъняване по телефона от мъж, който се показал за "комисар Попов от полицията ". Последният му обяснил, че има полицейска обсада в региона, в който живее, с цел да бъдат хванати измамници. Имало възможност нарушителите да го потърсят по телефона, като той ще би трябвало да спомага за залавянето им.

След като завършил диалога с мнимия комисар, русенецът получил ново позвъняване, само че към този момент от измамниците, които го заплашили да изтегли пари и да им ги съобщи. По инструкции от "комисар Попов " мъжът хвърлил 6300 лв. от терасата на жилището си. Малко по-късно "полицаят " отново му се обадил и му споделил, че са хванали измамниците, ще има дело, а парите ще му бъдат върнати.

Престъплението било осъществено на 9 януари, възрастният мъж схванал за измамата същата вечер, само че подал сигнал едвам през вчерашния ден в полицията. Човекът обяснил, че оповестява по-късно, тъй като претърпял огромен потрес от случилото се и изпаднал в стресово положение.
Това е трета телефонна машинация в Русенско от началото на месеца. В предходните два случая 80-годишна жена даде на телефонните измамници 6000 лв., а 67-годишна русенка - над 6000 лв. в пари и злато.

От Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Русе още веднъж предизвестяват жителите по никакъв мотив да не дават пари или полезности на непознати, поискани по телефона, без значение като какви се показват или защо се обаждат.
"Няма държавна институция, която да желае даване на пари по телефона или на ръка, без нужните документи ", показват от полицията.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР